BEVER – Drie-Provinciëntocht lokt 700 deelnemers

C21

BEVER – Drie-Provinciëntocht lokt 700 deelnemers

3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__6_
Rond 11u nog geen vuiltje aan de lucht - Foto's © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__4_
De Padstappersploeg - Parochielokaal Bever - © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__3_
Het parochielokaal in Bever - © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__8_
De Padstappersploeg - Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__9_
... voor de regenbui - © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__14_
.... tijdens de regenvlaag - © Deschuyffeleer
 
3_prov_tochten_-_deschuyffeleer__11_
Foto © Deschuyffeleer
 

De Geraardsbergse Padstappers kregen voor hun 10de Drie-Provinciëntocht midden in de week met nagenoeg 700 wandelaars een welverdiend loon naar werken. De stappers kregen overigens heerlijke panoramawandelingen voorgeschoteld met vergezichten op de Oudenberg in Geraardsbergen, het Pajottenland en het Pays des Collines. Vertrek en aankomst lagen in het centrum van Bever.

Om in de verlofperiode toch nog een behoorlijk aantal stappers bij elkaar te sprokkelen waren de Padstappers voor deze editie een eerste keer overgeschakeld van een zaterdag naar een woensdag. Ondanks de opvallende afwezigheid van de grote wandelclubs uit de buurt zoals de Markrotters uit Herne, de Parel van het Pajottenland uit Vollezele en de Heidetochten uit Kester, vonden toch nog nagenoeg 700 wandelaars de weg naar Bever. Het waren in deze volle Tour de France-periode evenwel vooral de gele truien van de Zottegemse wandelclub Egmont die opvielen in het wijdse landschap.
 
De deelnemers hadden de keuze tussen verschillende afstanden gaande van 7km tot 32km. Het was vooral de 16km die de meeste stappers wist te bekoren. “Wij zetten deze wandeling uit in Bever omwille van de rust en de stilte. Ondanks de pracht van de natuur en de leuke veldwegeltjes vinden hier nog maar weinig wandelingen plaats”, brengt voorzitter Koen Delplace aan. “Het wordt wandelen langs uitgestrekte velden, karrensporen, voetwegjes, statige loofboomdreven, Akrenbos en het Bois-de Lessines”. De wandelaars die zich waagden aan 21km en 32 km mochten zelfs het Drie-Provinciënpunt, nochtans diep verscholen in de natuur, ontdekken.
 
Even dreigde een fikse regenbui roet in het organisatorisch eten te gooien op de rustplaats op de koer van de school van het gehucht Akrenbos, doch in een minimum van tijd wist de ploeg aldaar onder de leiding van Kurt Martens zelfs de barbecue een nieuwe droge bestemming voor te behouden.
 
De Drie-Provinciënstocht kent haar verloop op het grondgebied van de provincies Vlaams-Brabant, Henegouwen en Oost-Vlaanderen. Op het einde werden de deelnemers nog verrast op een lekker ijsje.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief