GALMAARDEN / BEVER - Eerste interview met nieuwe pastoor

C21

GALMAARDEN / BEVER - Eerste interview met nieuwe pastoor

Editiepajot_galmaarden_penne_bewerkt
Pastoor Penne voor de kerk van Tollembeek, straks ook pastoor in Galmaarden en Bever. - Foto © Marc Colpaert
 

Vanaf 1 augustus wordt pastoor Andy Penne de nieuwe pastoor voor de gemeenten Bever, Galmaarden en Tollembeek. De gemeente Galmaarden zorgt voor een woning in de Kammeersweg 10 in Galmaarden. Pastoor Penne hecht groot belang aan huis- en ziekenbezoek en hoopt in de toekomst heel wat parochianen te ontmoeten.

Pastoor Andy Penne(39) is opgegroeid in Nederhasselt(Ninove) en werd in 1997 priester gewijd. Gedurende veertien jaar was hij pastoor in Nederland voor de parochies Waalwijk,Bergeijk en Luyksgestel. “ Het persoonlijke contact met de parochianen is natuurlijk iets heel belangrijk“, begint pastoor Penne zijn verhaal. “ Het bezoeken van mensen is naast de sacramentenbediening en de verkondiging de belangrijkste taak voor een priester. Concreet betekent het dat ik voorafgaand aan doop en huwelijk de mensen thuis zal bezoeken. De zieken in de ziekenhuizen bezoeken vind ik ook belangrijk. In de komende tijd zal ik ook hen die in de afgelopen tijd weduwe of weduwnaar zijn geworden bezoeken. Ik probeer op deze manier met zoveel mogelijk mensen persoonlijk in contact te komen, mensen mogen mij ook uitnodigen, ik ga er graag op in”, zei priester Penne.

Deze jonge pastoor gebruikt vandaag al de moderne technieken zoals internet en Twitter. “U kunt mij vinden op Facebook, Twitter en Netlog, ook op de Nederlandse Hyves. Mijn ervaring is dat het een manier is om gemakkelijk bereikbaar te zijn. Via deze kanalen weten jongere mensen je te vinden, voor vragen over geloof maar ook om een doop of huwelijk af te spreken. De Kerk moet gebruik maken van de moderne communicatiemiddelen om de ‘Blijde Boodschap’ te verkondigen. Op Youtube heb ik ook heel wat catechesefilmpjes geplaatst. Doel daarvan is dat mensen kort te horen en te zien krijgen wat een doop, huwelijk, ziekenzalving of kerkelijke uitvaart inhoudt en wat er gebeurt. In mijn Nederlandse parochies had ik telkens een parochiewebsite, jongeren bouwen op dit moment een website voor mij die ik hier op mijn nieuwe plek ook kan gebruiken. Over enkele dagen moet de website www.priesterpenne.be online zijn. Als jonge priesters moeten we die nieuwe wegen gebruiken om  Jezus en de Kerk bij de mensen te brengen”, aldus de pastoor.pastoorpenne@cs.com

Wat zou hij graag verwezenlijken hier in het Pajottenland de komende jaren. “Ik ga gewoon aan de slag en heb geen speciale projecten. Ik zie wat zich aandient. Ik wil gewoon getuigen naar de mensen dat Jezus Christus en Zijn Kerk ook de mensen van 2011 heel wat te bieden heeft. Met heel wat parochianen hoop ik natuurlijk in de komende jaren de opbouw van de nieuwe kerk te verwezenlijken. Tot die tijd zal ik voor Galmaarden de Sint-Pauluskapel als liturgisch centrum gebruiken”, vertelde pastoor Penne.

De Mis zal opgedragen worden: de maandag, woensdag en vrijdag telkens om 19 uur in de kerk van Tollembeek, dinsdag om 9 uur in de Sint-Pauluskapel in Galmaarden en donderdag om 19 uur in de kerk van Bever. In het weekend blijven de mistijden onveranderd. De presentatieviering gaat door op 6 augustus in Bever en op 7 augustus in Tollembeek.

U kunt de nieuwe pastoor Penne ook contacteren op het nummer 0468/32.38.17.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief