KAATSEN - KERKSKEN laat Beker van België aan ISIERES en RC HALLE vecht voor 2e stek

C21

KAATSEN - KERKSKEN laat Beker van België aan ISIERES en RC HALLE vecht voor 2e stek

Editiepajot_ar_buizingen_2011_-_foto_alma_steenhoudt
AR Buizingen kon doorstoten tot de finaleweek in de Beker van België - Foto © AS
 
Repro_editiepajot_-_rc_halle_1_-_2011_-_foto_cdw_rc_halle
KRC Halle vecht in tweede nationale mee voor de 2e plaats - Foto © Chantal De Wever
 

Vorige week werden de finales van de Beker van België in het kaatsen gespeeld. AR Buizingen speelde maandag tegen Horrues en Thy-le-Chateau. Buizingen kreeg van beide ploegen een 7 - 3 om de horen maar toch een pluim voor de jongens van "Veuzitter" Dufour. Horrues werd de dagwinnaar. Kerksken en Galmaarden kwamen met Nil-Saint-Vincent dinsdag op het plein. Hier was Kerksken duidelijk de sterkste. Maubeuge liet het woensdag afweten ten voordele van Acoz en Isières was donderdag de betere.

De halve finales zaterdag werden dus gespeeld tussen Horrues en Acoz : 6 - 7 en Kerksken - Isières 4 - 7. De leider in tweede klopt de leider in eerste : Isières klaar voor de hoogste afdeling al is het niet de eerste keer dat ze voor een "aller-retour" gingen. In de finale tegen Acoz was Isières duidelijk ook de sterkste : 4 - 7. Isières wint de beker van België.

Competitie 

Eerste nationale

Kan Baasrode Maubeuge nog bijbenen in de stand ? Zondag pakte Baasrode in iedere geval 3 punten op Ninove terwijl Kerksken en Maubeuge telkens een punt moesten laten. Kerksken op Terjoden (7 - 13) en de Fransen op Sirault-Tout (6 - 13). Voor Ninove en Sirault-Tout is het kalf verdronken voor dit seizoen. 

Klik hier voor de uitslagen en de stand 

 

Tweede nationale

Terwijl Isières een comfortabele voorsprong en nog 4 wedstrijden te spelen heeft, vechten de anderen voor een tweede stek in  de rangschikking : de topper zaterdag op RC Halle werd een thriller van formaat : de mannen van Jean Cannaerts stonden meteen 1 - 6 achter maar konden terugkomen van 3 - 6 naar 3 - 7 en zelfs op voorsprong 9 - 7. Bever nam toen weer het heft in handen en het ging naar 9 - 11. Rodenem kwam terug tot 11 - 11. Toen was de spanning uiteraard te snijden : 11 - 12, 12 - 12 en het was Bever dat de 2 punten meenam : 12 - 13.

Zondag kreeg RC Halle het laatst geklasseerde Ogy op bezoek : Halle maakte het af met 13 - 4 en 3 punten thuis. Bever moet zaterdag tot het uiterste zijn geweest want het moest zondag op Grimminge ei zo na 3 punten laten :  13 - 6. Het blijft dus spannend achter de leider : 3 ploegen met 28 punten (Bever, Bassilly-Silly en RC Halle), Grimminge 27 punten, Horrues en Kastel hebben 26 punten. Het aantal te spelen wedstrijden verschilt wel tussen deze ploegen.

Klik hier voor de uitslagen en de stand

 

Derde nationale A

AR Buizingen klimt weg van de gevarenzone :  het won thuis van Wodecq terwijl Horrues thuis verloor van Maubeuge. Leider Fayt-lez-Manage pakte 3 punten op Wieze en vergroot hiermee de voorsprong op achtervolger Oeudeghien.

Uitslagen en standen vind je hier

Voor de uitslagen en standen in Bevordering en 3e gewestelijke, verwijzen we u vandaag naar de Blog van de Entiteit Vlaanderen waar u nog meer info vindt wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt tussen de nationale Bond en de Entiteit.Klik hier

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2011
Didier Decooman
AS & CDW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief