BEVER – Bestuurscollege doet het met een schepen minder

C21

BEVER – Bestuurscollege doet het met een schepen minder

Img_0072
Als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen pakt de nieuw gekozen CD&V-bestuursploeg in Bever uit met een schepen minder in het bestuurscollege - Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_0074
CD&V-mandatarissen legislatuur 2013-2018 (afwezig Michel Debleser) - © Deschuyffeleer
 
Img_0078
Burgemeester Luc Denayer en schepenen komende legislatuur Marleen Flamant, Christian Krikilion en Dirk Willem - © Deschuyffeleer
 
Img_0077
Burgemeester Luc Denayer en nieuwkomer Kristof Cattie - © Deschuyffeleer
 

Als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen pakt de nieuw gekozen CD&V-bestuursploeg in Bever uit met een schepen minder in het bestuurscollege. Dit raakte bekend na afloop van een bijeenkomst van het plaatselijk CD&V-bestuur voor het ondertekenen van de voordrachtdocumenten. Luc Deneyer blijft burgemeester terwijl de huidige eerste schepen Dirk Willem de nieuwe OCMW-voorzitter wordt. De huidige OCMW-voorzitter Michel Debleser ruimt dan weer de baan en wordt gewoon raadslid.

Luc Deneyer wordt voor een nieuwe ambtsperiode als burgemeester voorgedragen. Hij krijgt de bevoegdheden politie, brandweer, burgerlijke stand, stedenbouw en ruimtelijke ordening. Christian Krikilion wordt voor de eerste keer eerste schepen met in zijn bevoegdhedenpakket onderwijs, onthaal, jeugd en senioren. Marleen Flamant krijgt het zeggenschap over financiën, cultuur, sport, patrimonium, milieu en ontwikkelingssamenwerking.
 
Verrassend is wel dat de huidige eerste schepen Dirk Willem de nieuwe OCMW-voorzitter wordt. Daarnaast wordt hij ook bevoegd voor openbare werken, OCMW, landbouw en evenementen. CD&V-voorzitter Walter Van Haegenborgh: “De samenstelling is opgemaakt door de gekozenen zelf overeenkomstig de bestaande afspraken binnen de partij en met het oog op het verzekeren van de continuïteit naar de toekomst toe”.
 
Politiek monument
“Het is overigens op initiatief van de huidige OCMW-voorzitter Michel Debleser dat in de komende legislatuur het schepencollege uit één lid minder bestaat”, doet de voorzitter zijn verhaal. “De herschikking past perfect in ons programma dat de voorziene nauwere samenwerking van OCMW- en gemeentediensten als één van de prioriteiten stelt, tevens een besparing oplevert en Michel ook de kans biedt, indien hij dat wenst, op zijn zeventigste verjaardag de fakkel door te geven aan een reeds ingewerkte groep. Michel blijft overigens in de komende bestuursperiode zeer nauw betrokken bij het dagelijks bestuur van het OCMW”.
 
ichel Debleser is een monument in de Beverse politiek. Vanaf de verkiezingen in 1970 is hij nu al toe aan een 8ste verkiezing. Mettertijd was hij ook jarenlang OCMW-voorzitter. Begin vorig jaar werd hij nog op de provincie gehuldigd voor 40 jaar gemeentelijk mandataris. 
 
In de gemeenteraad zetelen voor de CD&V derhalve naast burgemeester Luc Deneyer (423) die ook voorzitter van de gemeenteraad blijft en de drie schepenen Dirk Willem (297), Christian Krikilion (229) en Marleen Flamant (161) nog Michel Debleser (244) en Kristof Cattie (155), die overigens eveneens wordt afgevaardigd naar de Politieraad.
 
Voor het OCMW worden vanuit de partij Dirk Willem als voorzitter, Michel Debleser, Ilse Vanhoutteghem, Catherine De Ganseman en Patrick Capiau voorgedragen. De eerste drie zijn eveneens aangeduid om te zetelen in het vast bureau.
 
Met het nu verminderen van de bestuursploeg met een schepen loopt Bever alleszins vooruit op de Vlaamse regelgeving die een verplichte afslanking van de bestuursploeg voorziet vanaf de bestuursperiode 2019-2025. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief