BEVER – Nieuwe koorkappen in St-Martinusparochie

C21

BEVER – Nieuwe koorkappen in St-Martinusparochie

Koorkappen_bever
BEVER – Nieuwe koorkappen in St-Marinusparochie - Foto Andy Penne
 

Voor de St-Martinuskerk in het centrum zijn nieuwe koorkappen aangekomen. Op de kappen zijn afbeeldingen van de H. Martinus en Onze-Lieve-Vrouw geborduurd.

Maandenlang is aan de koorkappen gewerkt door de gespecialiseerde firma Slabbinck in Brugge. Die firma kan bogen op een jarenlange ervaring in het vervaardigen van liturgische kledij en symbolen. Zo maakten zij ook al gewaden voor verschillende Pausen. Voor de St-Pauluskapel in Galmaarden vervaardigden zij indertijd op initiatief van de Pluikvrienden ook een nieuwe prestigieuze tinnen kruisweg. Bij de restauratie van de kapel werd die evenwel niet goed genoeg bevonden en verdween.
 
“De koorkappen zijn helemaal handwerk en allemaal heel specifiek voor de parochie gemaakt”, zegt pastoor Andy Penne. “Tientallen uren is er aan elke koorkap gewerkt. Het is dan ook een hele investering voor de kerkraad maar het is zeker een verrijking voor onze parochie. Ook zal het de liturgie zeker ten goede komen”.
 
De koorkappen worden gebruikt bij doopsels, huwelijken in een gebedsviering en blijde vieringen die geen eucharistieviering zijn.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief