BEVER / HERNE – Met de bus veilig terug thuis van carnaval Halle

C21

BEVER / HERNE – Met de bus veilig terug thuis van carnaval Halle

Carnavalbusdef
BEVER / HERNE – Met de bus veilig terug thuis van carnaval Halle - © Deschuyffeleer
 
1901124_679395192118207_217560678_n
BEVER/HERNE – Met de bus veilig terug thuis van carnaval Halle - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van carnaval Halle wordt op initiatief van de intergemeentelijke preventiedienst Drugs en Alcohol van het Pajottenland in samenwerking met de jeugdregio Pajottenland, De Lijn Vlaams-Brabant en de lokale besturen in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart een gratis carnavalbus ingelegd vanuit Halle naar het Pajottenland. Alvast ook de jeugdraden van Bever en Herne reageerden positief op de wensbaarheid van een dergelijke bus. Onder het motto “De carnavalbus es doeë” wil de preventiedienst zo, vooral bij de terugkeer van het carnaval, een gerichte preventiecampagne voeren ter voorkoming van het rijden onder invloed. Het is de eerste keer dat een carnavalsbus naar het Pajottenland toe wordt ingelegd.

Ieder jaar lokt carnaval Halle vooral de nacht van zaterdag op zondag flink wat jeugd vanuit het Pajottenland naar het feestgedruis in de Mariastad. De carnavalbus wordt dan ook ingelegd omdat er s ’nachts geen busaanbod van De Lijn is. Hij vertrekt vanuit Halle op de Ninoofsesteenweg (N28) aan het kruispunt met de Carrefour een eerste keer om 3u. en een tweede keer om 5u. De carnavalgangers uit het Pajottenland die dan weer met de bus naar carnaval Halle willen kunnen alsnog gebruik maken van de gewone dienstregeling van De Lijn of van het treinverkeer. De carnavalbus bedient alleszins via Pepingen, Elingen, Lennik, Gooik, Strijland, Kester, Herfelingen, Herne, Tollembeek, Galmaarden en Bever de centra van de 6 gemeenten van de politiezone Pajottenland.
 
De busdienst is een gratis intergemeentelijk aanbod vooral voor de jeugdige carnavalisten uit het Pajottenland. Een overzicht van het traject, de opstapplaatsen en de dienstregeling is terug te vinden via www.delijn.be . Inschrijven of betalen hoeft niet. De promotiecampagne en meer info rond de carnavalbus kan je ook terug vinden via de facebookpagina’s van de jeugddiensten, de preventiedienst of via de gemeentelijke websites. Vragen zijn ook steeds welkom bij de intergemeentelijke preventiedienst drugs en alcohol in de persoon van Bianca Vanreepinghen via preventie@pajottenland.be (054/ 31 35 43) en bij de gemeentelijke jeugddiensten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2014
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief