BEVER / HERNE – Politie ondersteunt preventieactie rond de gratis carnavalbus

C21

BEVER / HERNE – Politie ondersteunt preventieactie rond de gratis carnavalbus

Controles_tijdens_de_carnavalsnachten
BEVER / HERNE – Politie ondersteunt preventieactie rond de gratis carnavalbus - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie Pajottenland organiseert tijdens de Halse carnavalsnacht(en) extra alcoholcontroles. De nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart zal er onder meer een bijzondere alcoholactie zijn georiënteerd naar het verkeer dat uit de richting van Halle komt. Die actie komt er trouwens als steun van de preventieactie rond de carnavalbus die het Pajottenland dan aandoet.

Met het inleggen van de carnavalbus tijdens de Halse carnavalnacht zet de preventiedienst Drugs en Alcohol van het Pajottenland een preventieactie op ter voorkoming van het rijden onder invloed van alcohol. Die bus vertrekt zondagmorgen om 3 uur en om 5 uur in Halle aan de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Carrefour en doet de centra van de gemeenten van de politiezone Pajottenland (Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen) aan. Deze pendelbus is overigens gratis.

“Het is onder meer om dit initiatief te ondersteunen dat de politie nu ook de alcoholcontroles opzet. De aanpak van het rijden onder invloed is immers een prioriteit in het Zonaal Veiligheidsplan. De politie roept dan ook op veilig vervoer te organiseren en maximaal gebruik te maken van de gratis bus”, zegt commissaris Serge Roelens. “Ook de reguliere interventieploegen zullen tijdens de carnavalsnachten overigens georiënteerd worden naar het verkeer dat het Pajottenland binnenkomt vanuit Halle”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief