BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen

C21

BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen

Kaatsseizoen_2014_bever___19_
BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen - © Deschuyffeleer
 
Kaatsseizoen_2014_bever___30_
BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen - © Deschuyffeleer
 
Kaatsseizoen_bever_2014
 
Kaatsseizoen_bever_1
BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen - © Deschuyffeleer
 
Kaatsseizoen_bever_cools
BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen - Camille Cools - © Deschuyffeleer
 
Kaatsseizoen_2014_bever___3_
BEVER – Kaatsploeg gaat voor seizoen zonder zorgen - © Deschuyffeleer
 

Pelote Club Bever stapt het nieuwe seizoen in met de vaste wil een veilige plaats te bedingen in het eindklassement in Nationale I. Vorig seizoen eindigde Bever nog op de voorlaatste plaats en was het voorgekauwd voor het dalen naar Nationale II. Enkel door het forfait van Oppuurs kan de ploeg van Camille Cools ook dit seizoen nog meedraaien in de topafdeling van het Belgisch kaatsen.

“Onze eerste seizoenshelft verliep al bij al nog hoopgevend”, doet Camille Cools het verhaal. “Maar in de tweede seizoenshelft zaten enkele spelers al met hun hoofd bij een andere club en lieten zij het volkomen afweten. Degradatie naar Nationale II leek onafwendbaar maar gelukkig voor ons gaf Oppuurs er de brui aan zodat wij dit seizoen opnieuw toch in Nationale I kunnen aantreden”.
 
De ploeg die het dit jaar moet waarmaken bestaat uit kapitein Tristan Gaucquier, Olivier Cauchie, David Degrande en de nieuwkomers Arnaud Dubart (Galmaarden), Guido Delhoux (Galmaarden) en Joeri Van Hemelrijck (RC Halle). “Met deze ploeg menen wij zonder al te veel degradatiezorgen rond de 8ste plaats in het eindklassement te eindigen”, klinkt het dan ook vastberaden in de bestuurskring van voorzitter en hoofdsponsor Freddy Matthijs en bij coach Bernard Cauchie.
 
Met haar tweede ploeg is Pelote Club Bever actief in Nationale III. De spelers die hier onder coach Charly Deprêter de kleuren van de club verdedigen zijn kapitein Erwin Deprêter, Nicolas Deneubourg, Damien Wantier, Demeuldre Fharo, André Haegeman (Isières) en Guillaume Van Damme (Oeudeghien). Ook hier zijn de verwachtingen dat de ploeg zich in deze afdeling moet kunnen handhaven.
 
Draaischijf en kenner van het kaatsen bij uitstek Camille Cools heeft alleszins een goed oog in de goede afloop. “Zowel onze ploeg in Nationale I als in Nationale III zijn versterkt en ook de verstandhouding onder de spelers is fel verbeterd. Afwachten nu wat de resultaten zullen zijn van de eerste 5 à 6 luttes in competitieverband. Die zijn doorgaans wel bepalend voor het verder verloop van de competitie. Ik hoop dat zowel Bever als gouwgenoot Galmaarden zich vlot in Nationale I kunnen handhaven”.
 
Pelote Club Bever start de competitie in Nationale I op 1 mei op eigen terrein met de streekderby tegen Galmaarden. Daarna wacht hen de zware verplaatsing naar Terjoden. De ploeg in Nationale III moet eerst uit spelen op KRC Halle om dan de daaropvolgende speeldag thuis Baasrode te ontvangen.
 
Als club in Nationale I is Bever ook verplicht jeugdploegen in te zetten in competitieverband. Om dit alles mee te bekostigen organiseert de club tijdens het Pinksterweekend een reuzenbarbecue. En op het jongste jaarlijks eetfestijn mocht de club ook al goed 1.400 bezoekers verwelkomen. De club weet zich zo alleszins ook gesteund door de plaatselijke dorpsgemeenschap.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief