BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing

C21

BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing

Witte_donderdag_bever_2014__1_
BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing - © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__8_
BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing - © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__7_
BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing - De viering werd opgeluisterd door het zangkoor Legato uit Herne © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__6_
De federatie Herne telt met Georges Verhaeghe (1935 - Sint-Pieters-Kapelle en Herhout), Kris Meskens (1967- Herfelingen, Herne, Kokejane en Vollezele) en Andy Penne (1972 - Bever, Akrenbos, Galmaarden en Tollembeek) nog drie priesters - © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__4_
De Eucharistieviering mocht ook rekenen op de medewerking van de lectors uit de verschillende parochies: Nicole Neuwborg (St-Pieters-Kapelle), Mark Baele (Galmaarden), André Durant (Herfelignen), Liliane Vanderstokken (Herhout), Ludo Adriaenssens (Vollezele), Marie-Louise Devriese (Kokejane) en Yvette Duquêne (Herne) - © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__3_
BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing - © Deschuyffeleer
 
Witte_donderdag_bever_2014__2_
BEVER – Viering Witte Donderdag met voetwassing - © Deschuyffeleer
 

De federatie Herne met haar parochies Akrenbos, Bever, Galmaarden, Herfelingen, Herhout, Herne, Kokejane, Sint-Pieters-Kapelle, Tollembeek en Vollezele vierde al voor de twintigste keer samen met haar priesters Witte Donderdag. De viering van dit jaar ging door in de Sint-Martinuskerk van Bever. Het orgelpunt van de viering werd de voetwassing. Zo waste pastoor Andy Penne, naar het voorbeeld van Jezus, de voeten van enkele toekomstige vormelingen. De viering werd opgeluisterd door het zangkoor Legato uit Herne.

Witte Donderdag is in de liturgische kalender de donderdag voor Goede Vrijdag in de Goede Week. Met Witte Donderdag begint dan ook het Triduum sacrum dat verder bestaat uit Goede Vrijdag en Stille Zaterdag die dan tijdens de Paaswake overgaat in het Paasfeest. Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen herdacht. Tijdens de viering galmden de klokken en weerklonken de bellen voor het laatst. Zij zwijgen nu tot Pasen.
De federatie Herne telt met Georges Verhaeghe (1935 - Sint-Pieters-Kapelle en Herhout), Kris Meskens (1967- Herfelingen, Herne, Kokejane en Vollezele) en Andy Penne (1972 - Bever, Akrenbos, Galmaarden en Tollembeek) nog drie priesters. In zijn homilie had pastoor Andy Penne het vooral over de symboliek van het Laatste Avondmaal met het accent op feest en dankbaarheid. Ook de betekenis van de Eucharistie dat telkens en opnieuw werkelijk en lijfelijk een herhaling is van het Laatste Avondmaal kwam aan bod.
Ook beklemtoonde pastoor Andy Penne dat er geen Eucharistieviering is zonder priester. Daarom vroeg hij de talrijk opgekomen aanwezigen een bijzondere attentie voor de thans 45 seminaristen in het bisdom die in voorbereiding zijn tot het priesterschap.
De Eucharistieviering mocht ook rekenen op de medewerking van de lectors uit de verschillende parochies. Zo droegen ook Nicole Neuwborg (St-Pieters-Kapelle), Mark Baele (Galmaarden), André Durant (Herfelignen), Liliane Vanderstokken (Herhout), Ludo Adriaenssens (Vollezele), Marie-Louise Devriese (Kokejane) en Yvette Duquêne (Herne) hun steentje bij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief