BEVER / PAJOTTENLAND – Nieuwe promotiefilm moet bezoekers naar het Pajottenland lokken

C21

BEVER / PAJOTTENLAND – Nieuwe promotiefilm moet bezoekers naar het Pajottenland lokken

Breng_ons_een_bezoekje
BEVER / PAJOTTENLAND – Nieuwe promotiefilm moet bezoekers naar het Pajottenland lokken - © Deschuyffeleer
 
Pajottenland_promotie_internationaal___30_
Tijdens de slotbijeenkomst met zijn Nederlandse en Franse projectpartners uit het project ‘Proef ons platteland in uw stadsrand’ stelde de ploeg van coördinator Jos Huwaert van Pajottenland+ de nieuwe promotiefilm over het Pajottenland voor - © Deschuyffeleer
 
Pajottenland_promotie_internationaal___16_
Een druk bijgewoonde slotbijeenkomst met Nederlandse en Franse projectpartners - © Deschuyffeleer
 
Pajottenland_promotie_internationaal___1_
Een druk bijgewoonde slotbijeenkomst met Nederlandse en Franse projectpartners - © Deschuyffeleer
 
Pajottenland_promotie_internationaal___15_
Een druk bijgewoonde slotbijeenkomst met Nederlandse en Franse projectpartners - © Deschuyffeleer
 
Pajottenland_promotie_internationaal___25_
De leiding van de debatten tijdens de afsluitende projectvergadering in de Beverse Kaashoeve met dagvoorzitter Werner Godfroid, tevens ondervoorzitter van Pajottenland+ - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de slotbijeenkomst met zijn Nederlandse en Franse projectpartners uit het project ‘Proef ons platteland in uw stadsrand’ stelde de ploeg van coördinator Jos Huwaert van Pajottenland+ de nieuwe promotiefilm over het Pajottenland voor. Die film, die overigens naast de Nederlandstalige ook een Franstalige, een Engelse, een Duitse en zelfs een Spaanse versie heeft, moet mettertijd meer en meer toeristen, ook uit het buitenland, naar de streek lokken. En in de film is er ook flink wat ruimte voor de promotie van de streekproducten.

Drie jaar terug gingen de drie Leadergebieden Plaine de Versailles (Fr), Weidse Veenweiden als deel van het grotere gebied Groene Hart (Nl) en Pajottenland+ van start met het samenwerkingsproject ‘Proef ons platteland in uw stadsrand’. De drie regio’s liggen immers heel kort bij een grootstad en dat zorgt voor lasten maar ook voor lusten. Een actie was het ambassadeurschap, waarbij iedere regio, elk op haar eigen wijze, rond streekproducten en -producenten kon werken. Zo koos Pajottenland+ onder meer voor het opzetten van een snelcursus over de streek voor de streekproducenten. De leiding van de debatten tijdens de afsluitende projectvergadering in de Beverse Kaashoeve was dan ook een kolfje naar de hand van dagvoorzitter Werner Godfroid, tevens ondervoorzitter van Pajottenland+.
 
Streekfilm
Terwijl de Franse en de Nederlandse streekproducenten wel kozen voor individuele promotiefilmpjes zagen de streekproducenten-merkgebruikers in het Pajottenland dit niet zitten. Hier werd dan uiteindelijk, na een ruime consultatieronde met onder meer de schepenen van toerisme van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal, besloten een promotiefilm te maken voor de ganse regio waarin uiteraard ook de 17 streekproducenten of hun producten in de kijker worden gesteld.
 
“Heel wat van ons rijk Pajots aanbod met onder meer ook onze 3B’s, zijnde de Boerenpaarden, de lambiekBieren en uiteraard ook Breughel hebben wij dan ook in de film verwerkt”, zegt Jos Huwaert bijzonder trots. “En het is echt een streekfilm geworden, geen loutere aaneenschakeling van beelden van de zeven gemeenten. Voor de bezoeker maakt het nu éénmaal niet uit in welke gemeente hij kan fietsen, wandelen of iets echt plezant of bijzonder cultureel of typisch sportief beleven”.
 
Kapitein Zeppos
De vijf thema’s die in de film aan bod komen zijn stappen en trappen, echte en eerlijke smaken, puur Pajots plezier, tradities en erfgoed en ook parken en paradijsplekjes. In de film eist ook de legendarische kapitein Zeppos een hoofdrol op. En daar is een verklaring voor. Jos Huwaert: “De kapitein was voor heel wat Vlaamse en Nederlandse vijftigers en prille zestigers indertijd een jeugdidool. En omdat deze groep het wel eens ziet zitten om er enkele dagen tussenuit te knijpen, is de Hertboommolen doelbewust het decor voor de afsluiter van ons filmpje geworden. Zo spelen wij inderdaad in op het jeugdsentiment. De afsluiter kreeg als thema overigens ‘Breng ons een bezoekje’ mee. En hierbij zetten we met een hapje en een tapje de Pajotse gezelligheid nog eens extra in de verf”.
 
Het promotiefilmpje krijgt overigens twee versies. De eerste duurt een tiental minuten en is bestemd voor beurzen en voor B&B’s. De korte versie dan weer is bedoeld voor het internet en de streekactoren die rond de streekeigenheid werken zoals toerisme en uiteraard ook de gemeentebesturen. Het camerawerk is van de hand van professioneel cameraman Raymond De Saegher uit Vlezenbeek, tot ver over onze landsgrenzen bekend als ‘Mongmedia’. Voor de montage kreeg hij bijstand van zijn collega Mark Kerremans. De muziekkeuze lag dan weer en onder meer bij Walter Evenepoel, die met zijn ‘Vivan de Gees’ in het puurste Pamels de beelden weet te linken aan zang en muziek met een typische Pajotse inslag.
 
Het promotiefilmpje is HIER te bekijken ofwel via  www.pajottenland.be + klik op ‘Breng ons een bezoekje’.  De korte versie is in de maak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief