Joost Pieters wint Ronde van BEVER in de spurt

C21

Joost Pieters wint Ronde van BEVER in de spurt

Koers_akrenbos_juni_2014__7_
Joost Pieters wint Ronde van BEVER in de spurt - © Deschuyffeleer
 
Koers_akrenbos_juni_2014__8_
Ronde van BEVER Joost Pieters versloeg Balder De Doncker (Galmaarden), Stefan Verhaeghe (Halle) en Jonathan Delhove (Geraardsbergen) - © Deschuyffeleer
 
Koers_akrenbos_juni_2014__9_
Ronde van BEVER Joost Pieters versloeg Balder De Doncker (Galmaarden), Stefan Verhaeghe (Halle) en Jonathan Delhove (Geraardsbergen) - © Deschuyffeleer
 
Koers_akrenbos_juni_2014__1_
Ronde van BEVER 2014 - © Deschuyffeleer
 
Koers_akrenbos_juni_2014__4_
Ronde van BEVER 2014 - © Deschuyffeleer
 
Koers_akrenbos_juni_2014__5_
Ronde van BEVER 2014 - © Deschuyffeleer
 

De 46 deelnemers aan de 8ste editie van de Wielerronde van Bever voor gentlemen konden ook dit jaar opnieuw voor weinig of geen afscheiding zorgen. In een lang uitgesponnen spurt toonde Joost Pieters uit Brakel zich dan ook de snelste. De winnaar van vorig jaar Robin Devleeschouwer uit Tollembeek moest zich deze keer tevreden stellen met een eervolle 5de plaats.

De deelnemers dienden 11 ronden van 6,8 km of in totaal 74,8 km af te leggen. Het parcours liep vanuit het centrum van het gehucht Akrenbos via de rue Basse op de grens met Deux-Acren, Muydt en Broeck opnieuw naar de woonkern van het gehucht met aankomst aan café ’t Platteland.
 
De eindspurt was een kolfje naar de hand van winnaar Joost Pieters. Hij versloeg niet zonder enige moeite zijn naaste concurrenten Balder De Doncker (Galmaarden), Stefan Verhaeghe (Halle) en Jonathan Delhove (Geraardsbergen). Opvallend was wel dat dit jaar geen enkele inwoner van Bever aan de wedstrijd deelnam.
 
De organiserende wielerclub Den Bidon is een bundeling van jonge, enthousiaste en aan Bever gelinkte wielerfanaten. Naast de Ronde van Bever in en rond het gehucht Arenbos pakken zij in het kader van de Dorpsfeesten in het centrum in augustus ook telkenmale uit met het Criterium van Bever. Beide wedstrijden, die overigens gereden worden overeenkomstig de reglementen van de Vlaamse Wielerbond, zijn bestemd voor gentlemen wat betekent dat enkel renners zonder vergunning vanaf 18 jaar aan de wedstrijden mogen deelnemen.
 
Bij hun organisaties schuiven de organisatoren steevast de sportiviteit naar voren als primaire doelstelling. Ook willen zij mensen aanzetten aan sport te doen. Maar om toch enig stimulerend competitie-element in de weegschaal te leggen kiezen zij hierbij wel voor het opzetten van wedstrijden. Hierbij worden de eerste ronden echter steeds verplicht in gesloten groep afgelegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief