BEVER – Eerste buurtfeest in Bloemendael meteen een succes

C21

BEVER – Eerste buurtfeest in Bloemendael meteen een succes

Buurfeest_bloemdael_bever___6_
BEVER – Eerste buurtfeest in Bloemendaal meteen een success - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___10_
De kernfiguur van de organisatie Elianne Lerens - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___4_
Een grootse barbecue Hiervoor deed het organisatieteam een beroep op de traiteurs Stefan en Veerle Lion van A la Frontière in Ghoy - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___9_
Ook de jongs Didi voelde zich duidelijk in haar sas - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___11_
De ouderdomsdekens in het gezelschap waren de 86-jarige Maurice en zijn echtgenote Denise. Zij deelden de tafel met Mireille en Philippe die op hun beurt de titel mochten dragen van het jongste koppel in het gehucht - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___13_
Annick, Philippe, Patrick, Chris, Mireille, Luc, Philippe, Marleen, Anne, Françoise en Lucette ..... zij stonden in voor de organisatie - © Deschuyffeleer
 
Buurfeest_bloemdael_bever___15_
BEVER – Eerste buurtfeest in Bloemendaal meteen een success - © Deschuyffeleer
 

Een groep buurtbewoners van Bloemendael rond een organisatieteam met Patrick Capiau en moeder Elianne Lerens als voortrekkers zette voor de eerste keer een buurtfeest op in het gehucht dat slechts 15 woonhuizen telt. Niet alleen alle bewoners tekenden aanwezig, ook was er een ruime delegatie van de vroegere inwoners. Het aantal deelnemers liep dan ook op tot een zeventigtal.

Het buurtfeest kwam er op initiatief van de 76-jarige Elianne die zo de nieuwe inwoners de kans wilde geven vrij ongedwongen kennis te maken met alle overige mensen van het gehucht. Na het uitgebreid aperitief was er een grootse barbecue Hiervoor deed het  organisatieteam een beroep op de traiteurs Stefan en Veerle Lion van A la Frontière in Ghoy, een deelgemeente van Lessen. Tussendoor werden oude foto’s geprojecteerd waarop alle vroegere inwoners te zien waren in de omgeving van hun toenmalige woning.
 
De ouderdomsdekens in het gezelschap waren de 86-jarige Maurice en zijn echtgenote Denise. Zij deelden de tafel met Mireille en Philippe die op hun beurt de titel mochten dragen van het jongste koppel in het gehucht.

Het buurtfeest kreeg de logistieke steun van het gemeentebestuur dat zowel tenten als een springkasteel ter beschikking stelde.
 
Het gezellig samenzijn duurde tot in de late uurtjes. Op basis van het succes van de eerste editie gingen er hier en daar ook al stemmen op om het buurtfeest toekomend jaar alleszins een opvolger te geven.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief