BEVER – Bevoorrading MTB-tochten 50m onder de zeespiegel

C21

BEVER – Bevoorrading MTB-tochten 50m onder de zeespiegel

Dorpsfeesten_mtb_2014
BEVER – Bevoorrading MTB-tochten 50m onder de zeespiegel
 

Liefhebbers van mountainbiken geven elkaar alvast afspraak op zondag 24 augustus in Bever. Daar zet fietsclub Klimax dan opnieuw de schouders onder haar inmiddels gerenommeerde tochten met als klap op de vuurpijl de doortocht in de steengroeve van Lessen. En ook nu weer ligt de bevoorrading goed 50m onder de zeespiegel. 

De jongste jaren hebben de MTB-tochten van Klimax in het kader van de Dorpsfeesten zich mede door hun vlotte organisatie, de uitgestrekte prachtige landelijke omgeving, het fraaie Bloso-parcours en de uitdagende doortocht in de steengroeve van Lessen een stevige reputatie weten op te bouwen. Langzaam maar zeker vinden dan ook alsmaar meer bikers uit alle hoeken van het land hun weg naar Bever.
 
De parcours spreken niet alleen de meer geroutineerde MTB-ers aan die zeker hun gading vinden in de steengroeve. Zij lenen zich ook uitermate voor beginnende MTB-ers. Het uitgestippeld Bloso-parcours dat dient als ruggengraat voor de tochten, is alleszins best doenbaar ook voor deelnemers die nog niet zo vertrouwd zijn met het reilen en zeilen in het MTB-wereldje.
 
De steengroeve
De doortocht in de steengroeve geeft de tochten ieder jaar opnieuw niet alleen op sportief vlak een bijzonder uitdagend tintje. De deelnemers krijgen er ook alleszins een mooi brokje natuurpracht voorgeschoteld. Vele deelnemers wapenen zich dan ook voor het doorrijden van deze uitzonderlijke locatie met enig fotomateriaal.
 
De poorten van de steengroeve worden slechts zeer uitzonderlijk opengesteld voor evenementen. De mensen van Klimax genieten wel al enkele jaren het bijzonder voorrecht er hun MTB-tochten doorheen te mogen loodsen. En dat nu juist uitgeteld de bevoorrading op het diepste toegankelijk punt er van ligt geeft aan de passage niet alleen een verrassend maar ook een bijzonder uitdagend aspect mee. En eens uit de steengroeve houden de organisatoren ook nog de mogelijkheid over voor de die-hards onder de deelnemers, zich zwoegend over nog enkele bijkomende steile gruisterrils te hijsen.
 
Praktische info
De deelnemers hebben de keuze uit een parcours van 35 of 50 km en kunnen ook rekenen op alle gebruikelijke faciliteiten zoals douches, bike-wash en pechverleningsdienst. Er kan gestart worden aan de kerk in het centrum van 8 tot 10u30. Het inschrijvingsgeld bedraagt 4 euro voor de 35 km en 5 euro voor de 50 km met inbegrip van een welverdiende gratis consumptie bij de aankomst. En om opnieuw op krachten te komen kunnen de hongerigen zich dan ook nog in het dorpsrestaurant te goed doen aan een heerlijke portie mosselen of een begeesterende côte à l’os.
 
Voorlopig zijn de Beverse MTB-tochten jammer genoeg evenwel nog niet terug te vinden op de kalender van de gespecialiseerde websites zoals MTB-You. Meer info dan ook via alain.vandesijpe@gmail.com .                
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief