BEVER – Dorpsfeesten houden succesrijk klassiek stramien aan

C21

BEVER – Dorpsfeesten houden succesrijk klassiek stramien aan

Affiche_dorrpsfeesten
BEVER – Dorpsfeesten houden succesrijk klassiek stramien aan © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten de verschillende verenigingen en raden ook dit jaar en wel tijdens het weekend van 22, 23 en 24 augustus in het centrum van de gemeente andermaal gezamenlijk de Dorpsfeesten op het getouw. Door de vlotte samenwerking vormen die feesten overigens ieder jaar opnieuw de klimax in het plaatselijk verenigingsleven. Het programma met zijn waaier aan activiteiten voor elk wat wils blijft ook deze keer het klassieke stramien trouw.

Het gemeentebestuur maakt van de Dorpsfeesten ook graag gebruik om zondagvoormiddag de nieuwe inwoners welkom te heten en hen zo de kans te bieden zich vlot te integreren in het plaatselijk sociaal leven.
 
De festiveiteiten worden vrijdagavond steevast door de jeugd op gang getrokken met Bubble Beats, een spetterende schuimfuif met dj Peter. Ook de volgende avonden is het overigens nog fuiven geblazen met dezelfde dj. Wel is er op zaterdag ook nog een optreden van de rock-coverband The Crowd.
 
Zaterdag zijn het 6de Bevers wielercriterium, de opendeurdag in de kinderopvang ’t Sterretje en de kinderanimatie rond draken en aanverwante dierensoorten in café Klein Bever de trekpleisters. In ’t Sterreken staat nu ook een infostand van de gezinsbond, die recent nieuw leven werd ingeblazen, opgesteld.
 
Het criterium in een organisatie van wielerclub Den Bidon verloopt wel volgens een nieuw concept. Zo staat het gebeuren met start om 16u nog slechts uitsluitend open voor inwoners van de gemeente en voor personen met een band met Bever. Nieuw is ook dat er wordt gereden in ploegen van 4 renners. De afstand bedraagt 43,5 km gespreid over 15 ronden van 2,9 km. Naast de gebruikelijke individuele prijzen wacht het winnend team van het ploegenklassement voor de eerste keer ook de Bidonbeker.
 
Zondag vormt nog steeds de hoofdbrok van het feestprogramma. Dan zijn er de ganse dag door activiteiten. Het begint al in de vroege ochtend met de MTB-tochten doorheen de steengroeve van Lessen en met de familietocht over 30 km van fietsclub Klimax. Ook de aperitiefspelen op het gemeentelijk petanqueplein schieten dan al vrij vroeg uit de startblokken. Voor de eerste keer is er dan ook slingerbal. In de namiddag zijn er optredens van de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving, dansgroep Camargo en zanger Rudy Jones. 
 
Beide dagen is er doorlopend ook een fototentoonstelling van de foto- en mediaclub De Fotoclub in de basisschool Ak’cent en kunnen kinderen terecht op springkastelen.
 
Culininair worden de bezoekers vergast op en verwend met mosselen, een barbecue (zaterdagavond), côte à l’os (zondagmiddag) en pizza (zondagavond). Vanaf zondagvoormiddag opent trouwens ook een cavabar zijn deuren.
 
De feesten worden afgesloten met de overhandiging van een cheque van 500 euro door de Chiro-afdeling ten voordele van Kom op tegen Kanker, dat overigens volop gesteund wordt door ’t Communiteit en met de gouden kiekenpotenworp met prijzen van frituur Den Heksenketel, café Klein Bever en superette Prima Bina. 

Meer info op www.bever-bievene.be .          

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief