BEVER – Mogelijkheden ophaling grof huisvuil alsnog te weinig benut

C21

BEVER – Mogelijkheden ophaling grof huisvuil alsnog te weinig benut

Haviland_ophaalvrachtwagen
BEVER – Mogelijkheden ophaling grof huisvuil alsnog te weinig benut - © Deschuyffeleer
 

Nog dit najaar krijgen de inwoners van Bever twee mogelijkheden om hun grof huisvuil ofwel thuis te laten ophalen ofwel af te leveren in het mobiel containerpark op de Plaats. Beide inzamelingen zijn wel betalend en dienen vooraf gemeld aan Haviland. Daarnaast hebben de inwoners ook nog steeds de mogelijkheid via een Ipalle-badge hun grof huisvuil af te voeren naar de containerparken van Edingen, Silly of Lessen.

Vooreerst is er op woensdag 3 september de ophaling op afroep. Inwoners die hun grof huisvuil alsnog thuis wensen te laten ophalen dienen dit zo vlug mogelijk en uiterlijk maandag 1 september te melden aan Haviland (02/334.17.45 of grofvuil@haviland.be ) met de vermelding van de hoeveelheid en de samenstelling van het grofvuil. Haviland zal enkel en alleen de aangemelde adressen aandoen. Het tarief bedraagt 0,26 euro/kg en is ter plaatse aan de ophalers te betalen door middel van een bankkaart. De dag van de ophaling dient dus wel degelijk iemand op het aangegeven adres aanwezig te zijn voor het vereffenen van de rekening.
 
En op zaterdag 22 november dan weer is het mobiel containerpark van Haviland aanwezig op de Plaats. Ook daar kunnen inwoners dan hun grof huisvuil inleveren. Wel dient ook hier de aflevering ten minste één week op voorhand aangemeld bij Haviland met vermelding van de hoeveelheid en de samenstelling van het grofvuil. Hier bedraagt het tarief 0,20 euro/kg en is de rekening ter plaatse te vereffenen met de ophalers. “De eerste jaarinzameling onder die formule op zaterdag 14 juni bleek wel geen succes” , weet burgemeester Luc Deneyer. “Indien de tweede inzameling op zaterdag 22 november eveneens niet voldoende respons krijgt is het risico groot dat naar de toekomst toe die inzamelingen zullen afgeschaft worden”.
 
Grofvuil zijn die voorwerpen die niet in een restafvalzak kunnen en niet recycleerbaar zijn. Metalen, houten meubelen en elektrische apparaten zijn derhalve geen grofvuil en horen thuis op het recyclagepark.
 
Voor de toegang tot de container- en recyclageparken van Ipalle in Silly, Edingen of Lessen dienen de inwoners wel vooraf te beschikken over een Ipalle-badge. “Die badge kost 80 euro op jaarbasis en is te bekomen op het gemeentehuis. Het gemeentebestuur voorziet hierbij wel een tussenkomst van 25 euro bij het aanschaffen van de badge. Zo hebben de inwoners dan onbeperkt toegang tot die drie Ipalle-parken”, aldus nog burgemeester Luc Deneyer.
 
Overigens hebben de inwoners ook de mogelijkheid gebruik te maken van de gebruikelijke huis aan huis-ophalingen van restafval, PMD en papier. Groen dan weer kan steeds gedeponeerd worden op het groen-containerpark op Muydt, terwijl glas steevast kan ingeleverd worden in de opgestelde glascontainers.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief