Ook De Makrallen van BEVER tonen zich op het Gordelfestival

C21

Ook De Makrallen van BEVER tonen zich op het Gordelfestival

Gordelfestival_010
Ook De Makrallen van BEVER tonen zich op het Gordelfestival - Foto Werner Godfroid
 
Gordelfestival_018
Ook De Makrallen van BEVER tonen zich op het Gordelfestival - Foto Werner Godfroid
 
Gordelfestival_020
Ook De Makrallen van BEVER tonen zich op het Gordelfestival - Foto Werner Godfroid
 

Onder het motto ‘Beweeg, beleef en blijf gerust wat langer’ bood het Gordelfestival nieuwe stijl op zijn slotdag dit jaar vanuit de trefpunten in het Bloso-centrum in Hofstade, het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Vilvoorde een sportief aanbod aan met in totaal 440 km fietsroutes, 73 km wandelroutes en 33 km ruiterroutes. Daarbij ging eveneens flink wat aandacht naar de toeristische attracties in de streek. Voor De Makrallen was het meteen ook een uitgelezen gelegenheid om opnieuw naar buiten te treden met hun reuzin Tinneke Delval.

Het provinciedomein in Huizingen was ook deze keer, net overigens zoals bij de eerste editie vorig jaar, een attractief trefpunt. De deelnemers en de bezoekers konden er genieten van streekproducten, drank- en eetstanden  en kookdemonstraties. Tussendoor waren er ook optredens, fanfares, straattheater, dans en zelfs majorettes.
 
De Beverse Makrallen van voorzitter Raymond Soudan waren er vertegenwoordigd met reuzin Tinneke Delval en een deel van haar heksengevolg. Kinderen konden in het uitgestrekte domein op zoek gaan naar de opgestelde reuzen en met een ingevulde stickerkaart zelf reuzenbuttons maken. De Beverse reuzin trok daarbij heel wat bezoekers. Dat had uiteraard ook te maken met de gesmaakte animatie door de bijhorende heksen en hun steeds actieve ‘pater’ die het publiek kwistig met water besprenkelde.
 
Reuzin Tinneke Delval ontpopt zich overigens meer en meer tot een heus Bevers streekproduct. Dit jaar werd ze gedoopt en kreeg ze reus Goliath uit Geraadsbergen als peter en reuzin Rosalie uit Lettelingen als meter. Ook figureerde ze deze zomer nog op de internationale reuzenstoet tijdens de nationale feestdag in Brussel en nu was ze aanwezig op het Gordelfestival.
 
De Makrallen kunnen trouwens nu al verklappen dat hun reuzin volgend seizoen alleszins een drukke agenda wacht. Zo wordt haar deelname aan de 500ste processie van Plaisance in Geraardsbergen allicht een parel aan de kroon van de Makrallen.
 
Het Gordelfestival, de opvolger van De Gordel, werd vorig jaar door de organisatoren Bloso, De Rand en de provincie Vlaams-Brabant bedacht met een nieuwe aanpak. Blijkbaar met succes want mede door het mooie weer zakten dit jaar goed 23.000 bezoekers naar de slotdag van het festival af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief