BEVER – Geruchten over afreis Syriëstrijder niet bevestigd

C21

BEVER – Geruchten over afreis Syriëstrijder niet bevestigd

Luc_deneyer
BEVER – Geruchten over afreis Syriëstrijder niet bevestigd - © Deschuyffeleer

Een aantal nieuwsmedia maakte recent gewag van het vertrek van een 25-jarige Tsjetsjeen uit Galmaarden en een jonge man uit Bever naar het strijdtoneel in Syrië. Zeker het vertrek van de persoon uit Bever kan alsnog niet bevestigd worden. Burgemeester Luc Deneyer werd wel eerder in die zin benaderd doch heeft verder geen weet dat de persoon in kwestie ook effectief afgereisd is.

Burgemeester Luc Deneyer: “Enkele weken terug werd ik inderdaad benaderd door een persoon die enige tijd blijkt verbleven te hebben in het domein Akrenbos. Hij liet mij toen verstaan dat hij overwoog naar Syrië af te reizen om daar aan de gevechten deel te nemen aan de kant van de rebellen. Sindsdien heb ik evenwel geen contact meer gehad met die persoon. Ik ben dan ook in het ongewisse over zijn huidige verblijfplaats”.
 
De burgemeester kent de identiteit van de persoon niet. En zelfs indien hij ze toch zou kennen zou hij die identiteit niet aan derden willen meedelen “uit respect voor de privacy van betrokkene”. Steeds volgens de burgemeester, die duidelijk verveeld zit dat de geruchten via een omweg toch de pers haalden, gaat het om geen inwoner uit Bever zelf maar wel om iemand die enige tijd doorbracht in een verblijfplaats in het domein Akrenbos.
 
De geruchten over het vertrek van een Syriëstrijder vanuit het klein en landelijke Bever veroorzaakten inmiddels flink wat commotie in het Makrallendorp. In de huidige stand van zaken blijken zij  alleszins enigszins voorbarig en kunnen zij dan ook zeker niet bevestigd worden.
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief