BEVER – Verenigingen willen 620 azalea’s aan de man brengen

C21

BEVER – Verenigingen willen 620 azalea’s aan de man brengen

Bever_azalea_verkoop_voor_kotk
BEVER – Verenigingen willen 620 azalea’s aan de man brengen - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar trekken tal van verenigingen van de gemeente onder de impuls van de Bloedgevers het komend weekend van 19, 20 en 21 september van huis tot huis aan de bel voor de verkoop van azaleaplantjes ten voordele van de actie ‘Kom op tegen Kanker’. Bever is overigens één van de 27 gemeenten die ook deelnamen aan de eerste actiedag, nu wel al 20 jaar geleden. De azalea’s worden verkocht aan 6 euro het stuk.

“Dit jaar gaan wij als kleine landelijke gemeente met amper 2.000 inwoners voor de verkoop van 620 potjes”, zegt Philippe Allert, de voorzitter van de Bloedgevers en één van de drijvende krachten achter de ganse actie. “Door een vlotte samenwerking met de andere verenigingen slagen wij er telkenmale in alle straten en gehuchten in een korte tijdspanne aan te doen. Niet alleen onze vrijwilligers maar ook de mensen kennen intussen het systeem zodat de ganse actie dan ook bijzonder gesmeerd verloopt”.
 
Dit jaar is de slogan van de actie ‘Ik kom op voor mijn …(broer, zus, opa)’. De opbrengst gaat naar de talrijke projecten van de Vlaamse Liga tegen Kanker met dit jaar een bijzondere aandacht voor kinderen en kanker, psychosociale ondersteuning en wetenschappelijk onderzoek dat als doel stelt de behandelingswijzen van kanker te optimaliseren.
De woning van Odette en Guido Colyns aan Pontembeek fungeert als verdeelpunt van de plantjes voor de vrijwilligers. “En al de vrijwilligers en de medewerkers aan onze plaatselijke actie evenals iedereen die ingaat op onze vraag wens ik niet alleen namens het organisatieteam maar ook in de naam van alle mensen voor wie de strijd tegen kanker van levensbelang is uit ganser harte te danken voor hun belangeloze inzet en voor hun daadwerkelijke solidariteit”, benadrukt een immer enthousiaste Philippe Allert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief