Ook inwoners BEVER/HERNE welkom op opendeurdag brandweer Tollembeek

C21

Ook inwoners BEVER/HERNE welkom op opendeurdag brandweer Tollembeek

Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___33_
Ook inwoners BEVER/HERNE welkom op opendeurdag brandweer Tollembeek - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 21 september opent de voorpost Tollembeek van de Lennikse brandweer opnieuw haar deuren van 11 tot 18 uur. Voor de derde keer op rij wordt het opnieuw een dag vol animatie en demonstraties voor jong en oud. Omdat de inwoners van Bever en Herne zich de voorbije twee jaren blijkbaar door de afstand en de locatie van de voorpost buiten hun gemeente niet zozeer voelden aangesproken door het gebeuren worden hen in het bijzonder deze keer alvast een warme oproep en een vriendelijke uitnodiging toegestuurd.    

“Ook dit jaar krijgt het grote publiek die dag met demonstraties en toelichtingen flink wat informatie over het reilen en zeilen bij onze brandweer- en ziekenwagendienst”, zegt postoverste sergeant Steve Van Der Meerssche. “Naast de klassiekers, zoals het doven van een frietketelbrand en de toelichting bij de voertuigen gaat dit jaar ook veel aandacht naar verkeersveiligheid”.
 
“Zo wordt de nieuwe signalisatiewagen met een passende demonstratie officieel in gebruik genomen en er is ook een stand met informatie, toelichting en demonstratie rond het gebruik van kinderzitjes in de wagen”, aldus nog de postoverste. “En in en om de ziekenwagen worden levensreddende handelingen toegelicht en getoond. Ook de lego-tentoonstelling van brandweerkazernes en –voertuigen is overigens opnieuw van de partij”.
 
Uiteraard komen ook de kinderen ruimschoots aan hun trekken met rondritten in een echte brandweerwagen, het springkasteel, het blussen, een schminkstand en het afsluitend schuimtapijt om 18u waarbij nog een cadeautje voor elk kind voorzien is. Tussendoor kan ook genoten worden van een hapje en een drankje.
 
“Een ideale en leerrijke namiddag dus voor het hele gezin”, besluit sergeant Steve Van Der Meerssche, die alvast hoopt op de medewerking van de weergoden en op een grote opkomst van bezoekers, ook vanuit Bever en Herne.
 
De brandweervoorpost is gelegen in de Hernestraat in de onmiddellijke omgeving van het centrum van Tollembeek. De officiële opening vindt plaats om 11u.
 
Meer info bij de postoverste Steve Van Der Meerssche (0476/30.89.40).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief