BEVER – Volleyballen voor een defibrillator

C21

BEVER – Volleyballen voor een defibrillator

Volley_voor_defibrillator_bever___1_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - © Deschuyffeleer
 
Volley_voor_defibrillator_bever___2_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - Met de steun van het gemeentebestuur pakten de sport- en de jeugdraad in een gezamenlijke organisatie opnieuw uit met een groot tornooi © Deschuyffeleer
 
Volley_voor_defibrillator_bever___3_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - © Deschuyffeleer
 
Volley_voor_defibrillator_bever___4_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - © Deschuyffeleer
 
Volley_voor_defibrillator_bever___5_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - © Deschuyffeleer
 
Volley_voor_defibrillator_bever___6_
BEVER – Volleyballen voor een defibrillator - © Deschuyffeleer
 

Met de steun van het gemeentebestuur pakten de sport- en de jeugdraad in een gezamenlijke organisatie opnieuw uit met een groot volleybaltornooi. De opbrengst van het tornooi is bestemd voor het aankopen van een defibrillator voor de gemeentelijke sportzaal Ter Plasbeek.

“Sportclubs maar ook andere verenigingen krijgen, jammer genoeg, steeds vaker af te rekenen met levensbedreigende hartritmestoornissen bij hun spelers of hun leden. Een AED-toestel of defibrillator zou dus ook in onze gemeente mensenlevens kunnen redden”, zegt een trotse Nancy Duyms van de gemeentelijke sportdienst en duivel-doet-al bij tal van organisaties in het Makrallendorp. “Daarom besloten zowel de jeugdraad als de sportraad om de opbrengst van het tornooi integraal te investeren in de aankoop van zo’n toestel dat al gauw een paar duizend euro kost naargelang het type en de opties. Niet alleen de sporters zelf maar ook toeschouwers, het gemeentepersoneel, de school en de verschillende verenigingen die activiteiten hebben in en rond de sportzaal kunnen er dan ook uiteraard baat bij hebben”.
 
Met het opzetten van het tornooi pikken de sport- en de jeugdraad terug het initiatief van de gewezen plaatselijke volleybalploeg op. De laatste editie van het tornooi onder de hoede van de toenmalige volleybalploeg dateerde inmiddels al van 2008.
 
De ploegen dienden alleszins ook 2 dames in hun rangen te hebben. Er werd telkenmale twee keer 10 minuten gespeeld. Winnaar werd de ploeg met het meest gewonnen sets. Tijdens en na het tormooi was er ook ruimschoots gelegenheid te genieten van drankjes en van een heerlijke barbecue.
 
Uiteindelijk ging de overwinning naar de ploeg ‘Als ‘t Maar Beweegt’, met Iabelle Matthijs als gangmaker, die door schepen van sport Marleen Flamant beloond werd met een mand streekproducten. De tweede plaats werd bij elkaar gesmasht door de ploeg van de Bloedgevers en dit vóór die van de Chiro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief