BEVER – Attractief laureatenconcert in Rosario

C21

BEVER – Attractief laureatenconcert in Rosario

2008-02-04_rosario_bever3
BEVER – Attractief laureatenconcert in Rosario - © Deschuyffeleer (foto ingezonden)
 

Op zondag 21 september om 17u is de kapel van Rosario het decor voor een gezellig laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd. Met pianist Liebrecht Vanbeckevoort en tenor Thomas Blondelle heeft Rosario immers twee Belgische laureaten van de vermaarde internationale wedstrijd naar het prachtig kleinood in het kleine Bever weten te lokken.

Zo wist pianist Liebrecht Vanbeckevoort in 2007 op de Koningin Elisabethwedstrijd de 6de prijs én de Klara- en de RTBf-publieksprijzen in de wacht te slepen. En tenor Thomas Blondelle dan weer wist vier jaar later de 2de prijs te behalen in de editie zang. Met het programma Dreams en Nightmares brengen ze werk van Mozart, Liszt, Haydn, Schubert, Schumann, Mahler en Wagner. Na het concert signeren zij desgewenst de gelijknamige cd.
 
De toegang, met inbegrip van een drankje, bedraagt 18 euro. Bij Rosario worden op voorhand geen tickets te koop aangeboden maar vooraf aanmelden is wel aangewezen omdat de kapel niet zo groot is en het aantal plaatsen eerder beperkt.
 
Ook de twee daaropvolgende zondagen staan er concerten op het programma. Zo speelt James Lisney op zondag 28 september om 11u werk van Schubert en Beethoven. Dit concert kadert in een meerjarige cyclus met alle sonates van beide meesters voor piano solo, piano/viool en piano/cello. Deze keer zijn dit de Pathétique en de Mondscheinsonate van Beethoven en de sonata in G (D894) van Schubert. En op zondag 5 oktober is er de Schubertreise XIII.
 
Alle concerten worden overigens gesteund door de abdij van de Trappisten van Westmalle.
 
Meer info op www.rosario.be .
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief