BEVER – Veel sportief enthousiasme tijdens de jaarlijkse Kids Run

C21

BEVER – Veel sportief enthousiasme tijdens de jaarlijkse Kids Run

Kids_run_bever_2014
BEVER – Veel sportief enthousiasme tijdens de jaarlijkse Kids Run - Fotomateriaal ingezonden
 

Ook in Bever werd de Vlaamse veldloopweek afgesloten met een Kids Run voor de leerlingen van het lager onderwijs van de  gemeentelijke basisschool Ak’cent. Zowel de leerlingen van de vestiging in het centrum als die van op Akrenbos, in totaal exact 276, lieten zich dan ook van hun beste sportieve zijde zien. Ook de leerkrachten en de talrijk opgekomen ouders en grootouders lieten zich niet onbetuigd en moedigden hun pupillen dan ook enthousiast aan.

De jaarlijkse loop kreeg sinds vorig jaar een ander stramien aangemeten waarbij het klassieke rondjes lopen werd overboord gegooid. In de nieuwe formule lopen de schoolkinderen nu over een afstand van 1.200 m van aan het voetbalveld aan Pontembeek terug naar het kaatsplein achter het schoolgebouw in het centrum. Iedere run wordt voorafgegaan en afgesloten door een begeleider. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de leerkrachten Lichamelijke Opvoeding en op leden van het onderwijzend personeel.
Na de run kregen alle deelnemers een duurzaam sportief gadget aangeboden om zich tijdens de speeltijden mee uit te leven. Daarenboven was er voor iedereen ook nog een rijk gevuld zakje met een appel, een bon voor fietslichtjes, een deelnamebrevet, een buttom en een flesje water. En per leerjaar was er telkenmale voor de snelste jongen en het snelste meisje ook nog een wisselbeker voorzien die trots tot volgend jaar in hun klas mag bewaard worden.  
Het evenement werd mogelijk gemaakt dankzij het gemeentebestuur met vooral zijn sportdienst en zijn sportraad, de Stichting Vlaamse Schoolsport, de Vlaamse Atletiekliga, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en recreatiebeleid, het Bloso en uiteraard de basisschool Ak’cent. Ook de steun van hoofdsponsor Brantano en het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties werd in dank afgenomen.
De winnaars in de verschillende runs waren:  
1e leerjaar - jongens: Bruylandt Briek - meisjes: Vanderputten Zoé
2e leerjaar - jongens: Manzo Eliano - meisjes: Ndayisaba Mary
3e leerjaar - jongens: Aumento Valentino - meisjes: Driscart Clémence
4e leerjaar - jongens: Deglas Liam - meisjes: Roelen Fleur
5e leerjaar - jongens: Borgenon Jelco en Vanhalle Luca - meisjes: Van Vooren Tine
6e leerjaar -  jongens: Roelen Tijs - meisjes: Robbrecht Juliette
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2014
Godelievre Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief