BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij

C21

BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij

Tonnagebeperking_bever_kogel_door_kerk__11_
BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij - © Deschuyffeleer
 
Tonnagebeperking_bever_kogel_door_kerk__4_
BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij - © Deschuyffeleer
 
Tonnagebeperking_bever_kogel_door_kerk__15_
BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij - © Deschuyffeleer
 
Tonnagebeperking_bever_n263
BEVER – Tonnagebeperking op gewestweg weer stap dichterbij - © Deschuyffeleer
 

De diensten van het Waals gewest hebben nu toch het licht op groen gezet voor het invoeren van een tonnagebeperking op de N263, de gewestweg die Silly verbindt met Geraardsbergen doorheen het centrum van Bever. Dat zegt althans gemeenteraadslid voor Open voor de Mens Ghislain Vandercapellen, die zich de jongste tijd stevig in het dossier heeft vastgebeten.

De beslissing over de tonnagebeperking zou gevallen zijn op een vergadering van de diensten van het Waals gewest met de beleidsmensen van de gemeenten uit West-Henegouwen. Zo zou er een tonnagebeperking komen voor het transitverkeer van meer dan 3,5 ton op het grondgebied van Silly, onder meer in de rue de Grammont, het stuk gewestweg dat de uitrit op de A8/E429 of la Hennuyère verbindt met Bever.
Ghislain Vandercapellen: “In afwachting van de officiële bekendmaking en de betekening van de beslissing zou het gemeentebestuur van Bever nu niet langer meer mogen talmen met het goedkeuren van éénzelfde aansluitend aanvullend politiereglement. Dit had overigens al geruime tijd eerder moeten gebeuren al was het maar om ook meer druk op de ketel te zetten aan Waalse kant. Overigens waren intussen ook de bewoners langsheen de gewestweg in Silly via een actiecomité vragende partij geworden onder meer voor een tonnagebeperking”.
“Open voor de Mens is dan ook bijzonder gelukkig dat de tonnagekogel nu ook eindelijk door de kerk is aan Waalse kant”, zegt Ghislain Vandercapellen nog “Ook de inwoners van Bever zijn al jaren vragende partij voor het invoeren van onder meer een tonnagebeperking op de bijzonder verkeersonveilige en storende doortocht van het zwaar transitverkeer op de gewestweg in het algemeen en doorheen het centrum in het bijzonder. Maar door nu vanuit onze oppositie steeds op dezelfde nagel te blijven kloppen en het dossier nauwkeurig op te volgen kan er nu toch schot in de zaak komen. Burgemeester Luc Deneyer en zijn ploeg kunnen zich nu niet langer verschuilen achter het uitblijven van het akkoord van het Waals gewest”.
De gewestweg N263 maakt al enkele jaren het voorwerp uit van klachten van de buurtbewoners. De weg is bijzonder smal, slingert zich door het centrum in de directe omgeving van de druk bezochte dorpsschool en heeft voor het overgrote deel noch voet- noch fietspaden.
Ook burgemeester Luc Deneyer reageert uiteraard blij op de beslissing, waarover hij overigens ook al geruchten had opgevangen maar waarvan hij nog niet officieel bericht werd. “Na jarenlange inspanningen komen wij nu toch eindelijk tot een betere bescherming voor de zwakke weggebruikers op de gewestweg”, luidt het. “En nu de al lang verwachte beslissing ook aan Waalse kant gevallen is kunnen wij op de eerstkomende gemeenteraad eind oktober allicht eveneens het aanvullend politiereglement ter goedkeuring voorleggen en de nodige verdere stappen zetten bij de wegbeheerder, het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleerr
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief