BEVER – Bibbem vaart mee met de Titanic

C21

BEVER – Bibbem vaart mee met de Titanic

1
BEVER – Bibbem vaart mee met de Titanic - © Deschuyffeleer
 
3
BEVER – Bibbem vaart mee met de Titanic - © Deschuyffeleer
 
2
BEVER – Bibbem vaart mee met de Titanic - © Deschuyffeleer
 

Bibbem, de plaatselijke vereniging van medioren en senioren, bracht een bezoek aan de Expo Titanic in Brussel. Het werd een bijzonder boeiende doch meteen ook imponerende uitstap. De belangstelling voor de tentoonstelling op de Heizel was overigens overrompelend zodat het aantal toegelaten bezoekers per uur diende beperkt te worden.

“De tentoonstelling is een heel interessante weergave van het ontstaan en het vergaan van het luxe-schip, dat zogezegd nooit zou kunnen zinken”, zegt Bibbem-voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer. “Daarnaast gaat ook veel aandacht naar de passagiers en de bemanningsleden evenals naar een groot aantal teruggevonden voorwerpen van passagiers en toebehoren van het schip getoond”.
“Wij vernamen er ook dat 27 Belgen met de toenmalige Titanic de eerste overtocht naar Amerika meemaakten”, weet de voorzitter nog te vertellen. “In eerste instantie hadden dat er 2 meer moeten zijn maar die werden bij het inschepen in Southampton geweigerd omdat zij aan een oogziekte bleken te lijden. Eén van hen was overigens een persoon uit Heldergem. Van de 27 werden er uiteindelijk 7 gered. De meeste Belgische opvarenden waren landverhuizers die in Amerika een beter leven hoopten op te bouwen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief