BEVER – Stéphanie Willem mikt op het kroontje van Mooiste Boerin van Vlaanderen

C21

BEVER – Stéphanie Willem mikt op het kroontje van Mooiste Boerin van Vlaanderen

St__phanie_willem
BEVER – Stéphanie Willem mikt op het kroontje van Mooiste Boerin van Vlaanderen - © Deschuyffeleer
 
Groepsfoto_2015__974_x_650_
BEVER – Stéphanie Willem mikt op het kroontje van Mooiste Boerin van Vlaanderen - Foto ingezonden
 

Stéphanie Willem (21), de dochter van OCMW-voorzitter en schepen Dirk Willem en zijn echtgenote Hilde Rossignol, is één van de acht uitverkoren kandidates om mee te mogen dingen naar de eretitel van Mooiste Boerin van Vlaanderen. De verkiezing krijgt haar beslag tijdens de 9de editie van Agriflanders in Flanders Expo in St-Denijs-Westrem bij Gent. Die beurs loopt begin toekomend jaar van 15 tot 18 januari. De verkiezing van Stéphanie zou alleszins ook een bijzondere opsteker voor de land- en tuinbouw in het Pajottenland zijn. Er kan ook voor haar gestemd worden voor de publieksprijs.

Van de kandidates wordt wel veel verwacht. De verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen is immers al aan haar zesde editie toe. Organisator Field Communication startte het concept om dringend enkele landbouwclichés bij te spijkeren zoals ‘boerinnen vandaag weten wél wat er in de wereld te koop is, zijn niet bang om buiten hun erf te komen, zijn ondernemender dan vele andere vrouwen en gaan geen uitdaging uit de weg’.
Strenge beoordeling 
Bij de zoektocht naar de Schoonste Boerin van Vlaanderen worden de deelneemsters getest op spontaniteit en lef, op assertiviteit en op het bezit van een weldoordachte kijk op de landbouwsector. Maar ook présence en charisma zijn beoordelingscriteria. Voeg hierbij nog een stevige portie naturel en je hebt het profiel van een geschikte kandidate voor de eretitel van Schoonste Boerin van Vlaanderen. 
De acht weerhouden kandidates van de nieuwe lichting vormen een veelzijdige bende. Ze komen uit verschillende sectoren en zijn van uiteenlopende leeftijden: van melkveehouder tot escargotskweker, van 18 tot 39 jaar. Wat hen wél stuk voor stuk typeert is hun duidelijke visie op het leven en de landbouw. Bovendien staan ze allemaal stevig met beide voeten in en op de grond. De verkiezing draait dan ook rond pure schoonheid. Badpakkendefilés komen er hier niet aan te pas. 
Uiteindelijk zal de Schoonste Boerin 2015-2016 twee jaar lang de ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouw zijn en meer specifiek van de vele boerinnen en tuiniersters die Vlaanderen telt.
Een reeks proeven
Reeds tijdens de persvoorstelling in de KBC-gebouwen in Leuven kregen de kandidates een reeks praktische proeven af te leggen. De rest van die proeven zoals behendigheid met de kettingzaag, een schietproef en een oriëntatietest wordt afgelegd de eerste twee dagen van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.
Maar voordien, kort na Nieuwjaar, hebben de deelneemsters dan al een mediastunt, die de land- en tuinbouw in een positief daglicht stelt, uitgevoerd. Zo worden de kandidates uitgedaagd om een ludieke trip door Vlaanderen te maken met landbouwproducten die ze in een koffer meekrijgen. De dames vertrekken zonder middelen en moeten met de verkoop van hun producten geld verdienen om de opdrachten uit te voeren en zich te verplaatsen. En tijdens hun stunt moeten zij voortdurend verslag uitbrengen met hun smartphone via de social media.
De eigenlijke verkiezingsavond gaat door in het Forum van Flanders Expo in Gent op zaterdag 17 januari. De show zelf start om 20u. De spanning wordt tijdens de finaleshow opgebouwd via enkele laatste opdrachten op het podium. Het hoogtepunt van de avond vormt uiteraard de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016 door de vakjury.

Haar mannetje staan
Stéphanie is uiteraard van geen klein vuiltje vervaard en leeft dan ook doelbewust naar de verkiezing toe. Volgens haar zeggen op de persvoorstelling neemt zij deel “om te laten zien dat de moderne boerin haar mannetje kan staan”.
Als Stéphanie met het kroontje mag weglopen wachten haar onder meer als hoofdprijs een splinternieuwe tractor John Deere en samen met haar twee eredames en de winnares van de publieksprijs een professionele fotoshoot tijdens een reis naar een exotische bestemming in een organisatie van reispartner Omnia Travel.
Publieksprijs
Tot winnares van de publieksprijs wordt de kandidate uitgeroepen die het meeste stemmen achter haar naam weet te verzamelen via de online voting module www.farmcafe.be. Die voting module wordt gelanceerd op maandag 15 december 2014.
Meer info over de verkiezing op www.field.be , www.schoonsteboerin.be en op www.agriflanders.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief