BEVER – Nieuwe regeling voor afvalophalingen

C21

BEVER – Nieuwe regeling voor afvalophalingen

Ophaalkalender_haviland_bever_2015
BEVER – Nieuwe regeling voor afvalophalingen - © Deschuyffeleer
 
Ophaalkalender_bever_data_2015
BEVER – Nieuwe regeling voor afvalophalingen - © Deschuyffeleer
 

Vanaf Nieuwjaar geldt er een nieuwe regeling voor de afvalophalingen aan huis. De kalender met de nieuwe regeling en met de praktische richtlijnen viel dezer dagen in de brievenbussen. Voortaan wordt het huisvuil nog slechts om de twee weken opgehaald. De eerste ophaling van het huisvuil in de nieuwe regeling is nu voorzien op vrijdag 9 januari en die valt dan samen met de selectieve ophaling van papier en karton. Op vrijdag 2 januari is er wel al een ophaling van PMD.

De nieuwe regeling komt er omdat vanuit het gemeentebestuur werd vastgesteld dat vele gezinnen slechts om de twee weken een huisvuilzak aanboden daar waar het huisvuil wel degelijk wekelijks kon aangeboden worden. Het bestuur zag daar dan ook kans in om te besparen. De omvang van die besparing kan evenwel pas na enkele maanden worden ingeschat.
De ophaaldata van de huisvuilzakken, de PMD-zakken en het papier en het karton zijn in principe steeds voorzien op vrijdag. Huisvuil en PMD worden nu alternerend om de twee weken ingezameld. Papier en karton worden één keer per maand opgehaald, in principe de eerste vrijdag van de maand maar door de Nieuwjaarsperiode wordt die ophaling in januari verschoven naar eveneens 9 januari.
In de gewone huisvuilzak hoort al het afval thuis dat niet selectief kan ingezameld worden en in de huisvuilzak past. In de PMD dan weer zijn plastiek flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons welkom. Zowel de huisvuil- als de PMD-zakken dienen steeds goed dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep geplaatst. Aan de buitenzijde mag niets vastgebonden worden. De zakken dienen tijdig buitengezet, ten vroegste vanaf 20.00 uur de dag vóór de ophaling of voor 6.00 u de dag van de ophaling zelf.
Papier en karton dienen te worden aangeboden in een goed afgesloten kartonnen doos of samengebonden met natuurkoord. Ook deze moeten tijdig worden buitengezet.
 
Zoals voorheen kan glas gedeponeerd worden in de glasbollen aan het gemeentehuis en aan het groen containerpark. Het grof vuil wordt, na tijdige oproep, betalend opgehaald aan huis op donderdag 12 maart en op donderdag 10 september. De chemocar voor het klein gevaarlijk afval ten slotte staat iedere tweede dinsdag van het trimester opgesteld in het centrum en dit vanaf 17u tot 18u30.
Meer info kan zowel bij Haviland (02 334 17 40 of afvalbeleid@haviland.be) als op het gemeentehuis (054 58 83 25).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief