BEVER verliest met Raymond Soudan een bijzonder waardevolle inwoner

C21

BEVER verliest met Raymond Soudan een bijzonder waardevolle inwoner

Raymond_soudan
BEVER verliest met Raymond Soudan een bijzonder waardevolle inwoner - © Deschuyffeleer

Bever rouwt om het heengaan van Raymond Soudan, de voorzitter van de welbekende plaatselijke folkloristische heksenvereniging De Makrallen. Hij overleed gisteren op 71-jarige leeftijd in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraadsbergen. Naast zijn inzet voor de Makrallen was hij ook nog actief in tal van andere raden en clubs. Met hem verliest de Beverse gemeenschap dan ook een echt monument in haar verenigingsleven.

Ere-voorzitter cultuurraad 
Raymond Soudan is steeds één van dé actieve krachten van het verenigingsleven in Bever geweest. Nog voor de cultuurraad een verplicht adviesorgaan van het gemeentebeleid werd richtte hij al met enkele vrienden de culturele vereniging Contact op. Met die club organiseerde hij dan al tal van culturele activiteiten, voordrachtavonden en andere evenementen. In 2009 werd hij dan ook prompt gehuldigd als ere-voorzitter van de cultuurraad. Daarnaast was hij ook nog stichter of medestichter van onder meer Bibbem, de fotoclub en de gezinsvolley.
Beroepshalve was de overledene leraar wiskunde aan de Brusselse Vier Winden-school. Menige Beverse jongere mocht mettertijd ook van zijn bijlessen genieten. Het onderwijzen zat hem blijkbaar in het bloed want hij gaf de jongste jaren ook maar al te graag initiatielessen fotografie in de basisschool.
De Makrallen
Maar in de harten van de Bevernaars zal de figuur van Raymond Soudan beslist herinnerd worden als de sterke man en de bezieler achter de heksenvereniging De Makrallen, waarvan hij overigens de langst levende medestichter was. Enige tijd terug aanvaardde hij als voorzitter trouwens nog het peterschap over de nieuwe heksenreuzin Tinneke Delval.
Het standbeeld van de Makrallenheks in het centrum was voor hem wel de kers op de taart voor zijn nooit aflatende inzet voor het folkloristisch verenigingsleven in de gemeente. “Zo getuigde hij bij het inhuldigen van het standbeeld van de heks Marie Catier in 2006, waarbij overigens een stukje lokale identiteit werd vereeuwigd, dat hij hoopte dat het beeld een blijvende stimulans zou mogen zijn om de identiteit en de samenhorigheid in de gemeente te versterken”, herinnert ondervoorzitter Werner Godfroid zich. “En nog voor het opduiken van de Halloweenrage hield Raymond als Makral en als organisator er in het bijzonder al aan uit te pakken met massaspektakels zoals heksenverbrandingen en heksenwandelingen”.

Overeenkomstig de wens van de overledene vinden de afscheidsviering en de crematie plaats in familiekring in het crematorium Smetlede in Lochristi op woensdag 25 februari. De teraardebestelling van de assen vindt dezelfde dag om 16u plaats op het kerkhof van Bever met navolgend gelegenheid tot condoleren van de familie. Op dinsdag 24 februari om 19u30 wordt ter attentie van de overledene ook een avondmis opgedragen in de St-Martinuskerk in het centrum.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief