BEVER – Sportdienst zet twee Sportelactiviteiten op het getouw

C21

BEVER – Sportdienst zet twee Sportelactiviteiten op het getouw

Sportelen_bever_2015
BEVER – Sportdienst zet twee Sportelactiviteiten op het getouw - © Deschuyffeleer
 

In het kader van Sportelen pakt de gemeentelijke sportdienst de komende weken uit met twee nieuwe initiatieven voor de 50-plussers. Zo komt er naast een initiatiecursus curve bowls ook een platbolnamiddag.

“Sportelen in het algemeen is samen van het leven en van sport genieten, weliswaar ieder op zijn eigen ritme en tempo”, zegt Nancy Duyms, de dynamische gemeentelijke sportbeambte. “Bewegen zoals je bent heeft dus geen betrekking op een nieuwe activiteit maar wel op een mentaliteit, een nieuw begrip. Bij sportelen in al zijn facetten is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning. En het leuke aan sportelen is ook nog dat het niet alleen gezond is maar dat je het samen met andere 50-plussers beleeft”.
De gemeentelijke sportdienst is dit voorjaar dan ook niet bij de pakken blijven zitten en komt zo nu op de proppen met een initiatiecursus curve bowls en een platbolnamiddag.
De lessenreeks curve bowls loopt iedere woensdagavond vanaf 11 maart tot en met 1 april en gaat door in de gemeentelijke sportzaal Ter Plasbeek telkens van 19u tot 20u30. De éénmalige deelnameprijs bedraagt 8 euro en dient vooraf bij de eerste deelname betaald te worden. “Curve bowls is een balsport met als doel, net zoals bij petanque, zo dicht mogelijk bij het balletje, de jack,  te geraken aan de overkant”, weet Nancy Duyms nog te vertellen. “Bij petanque moet je de bal gooien, bij curve bowls moet je hem rollen op matten. Wel heeft de zwarte kunststofbol een bijzondere vorm. Zo is hij aan één kant rond maar niet aan de andere kant. Ook is hij aan de éne kant zwaarder dan aan de andere kant. Dit alles maakt dat wanneer hij zijn snelheid verliest hij een curve gaat maken”. Alle nuttige info omtrent de initiatiecursus kan steeds bekomen worden op de gemeentelijke sportdienst.
De Platbolnamiddag dan weer gaat door op zaterdagnamiddag 21 maart op een overdekt terrein aan café Den Haas in Gooik. Deelnemen kost 5 euro maar daarin zijn twee drankjes, een mattentaart, het spel zelf, het busvervoer en een verzekering inbegrepen. Er wordt samengekomen en stipt om 13u30 vertrokken op de parking aan het gemeentehuis. Vooraf inschrijven voor deze activiteit is alleszins  noodzakelijk bij de gemeentelijke sportdienst via nancy.duyms@bever-bievene.be of 054/51.70.82 voor 15 maart.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief