BEVER – ’t Communiteit wil met grootse familiedag Kom op tegen Kanker steunen

C21

BEVER – ’t Communiteit wil met grootse familiedag Kom op tegen Kanker steunen

_t_communiteit_28_maart__bever
BEVER – ’t Communiteit wil met grootse familiedag Kom op tegen Kanker steunen - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 28 maart pakt ’t Communiteit, een feitelijke vereniging van hoofdzakelijk jonge dames die werd opgericht om met een éénmalig groots evenement in de gemeente Kom op tegen Kanker te steunen, uit met een heuse familiedag. Een resem verenigingen springen mee op de kar en bieden tesamen dan ook een waaier aan activiteiten aan. Draaischijf van de ganse operatie is de tijdelijke gemeentelijke feestzaal Ter Wijsbeek in het gehucht Akrenbos.

“Het initiatief om een actie voor Kom op tegen Kanker op te zetten, kwam initieel van Melanie Denaeyer en Wendy Dooms”, geeft ondervoorzitter Fedra Van Eesbeek aan. “Maar als snel vonden we in onze vriendenkring nog meer mensen die wilden meestappen in dit initiatief. Als iemand in je omgeving geconfronteerd wordt met kanker dan staat je wereld op zijn kop. Niet alleen de zieke zelf maar ook de naasten worden getroffen door verdriet, onmacht en vooral angst. Zelf zagen we bij familie en enkele dierbare vrienden dat het niet steeds om een gelijke strijd gaat. Wij werden, net als vele anderen, geconfronteerd met een gevoel van machteloosheid. Al vlug maakte dit gevoel plaats voor een stroom van positieve energie. Daarom besloten we in de voorbije zomer onze handen in elkaar te slaan! We hebben hard gewerkt om er nu een heuse familiedag met verschillende activiteiten van te maken en dit alles ten voordele van Kom op Tegen Kanker”.
Veel medewerking
Voor de actiedag kan ’t Communiteit alvast rekenen op de enthousiaste medewerking van een ganse resem verenigingen van eigen bodem zoals de Schraboubelkes, de St-Elooivrienden, Klimax, de Bloedgevers, De Démarreurs, den Bidon, de Makrallen, Camargo, ’t Sterretje, de ouderraad van basisschool Ak’cent, de KVLV-afdelingen, Jeugdtoneel 2000, de Gezinsbond, de St-Michielsbond, de Vrienden van de Molen en de Chiro. Daarnaast dragen ook enkele clubs en bedrijven uit buurgemeenten hun steentje bij zoals de Retrovrienden Herne, de Brasserie de Silly, de Chiro-afdelingen van Herne en van Tollembeek, de Ecurie de Basse Couture en de boogschutters Willem Tell uit Galmaarden.
Rijkelijk gestoffeerd programma
Het dagvullend programma oogt alleszins veelbelovend en is bijzonder gevarieerd. ’s Morgens vanaf 9u zijn er de fietstocht over een afstand van 20 km, de mountainbikerit voor kids, de gezinswandeling ‘Alice in Wonderland’ over 5 km, de carwash aan 10 euro en de oldtimers van de Retro-vrienden. In de namiddag vanaf 12u zijn er springkastelen, grime, new games en een paardencarrousel. Ook boerengolf, boogschieten, touwtrekken en bier proeven komen dan aan bod. Om 17u gaat het eetfestijn van start. Op het menu ‘Stoemp met Vliesj’.
De dag wordt vanaf 21 u afgesloten met optredens van Live Band, Udo en Maureen. Daarna wordt de baan geruimd voor een gratis fuif met dj Peter, Pat Mackenzie en dj Bi-Fi.
Alle activiteiten zijn op kleine afstand van elkaar gelegen en zijn ook gemakkelijk bereikbaar voor minder mobielen.
Parkeerroute en shuttledienst
Daar het ganse gebeuren zich concentreert rond Akrenbos en de feestzaal Ter Wijsbeek en er de ganse dag door een grote volkstoeloop wordt verwacht werd door het gemeentebestuur en de veiligheidsdiensten een parkeerroute uitgewerkt. Ook wordt vanuit het centrum een shuttlebusdienst opgezet. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief