BEVER – Voortaan golfkar ter beschikking voor zorggasten van De Zorgcarrousel

C21

BEVER – Voortaan golfkar ter beschikking voor zorggasten van De Zorgcarrousel

Img_0130
BEVER – Voortaan golfkar ter beschikking voor zorggasten van De Zorgcarrousel - Foto ingezonden
 
Img_0127
BEVER – Voortaan golfkar ter beschikking voor zorggasten van De Zorgcarrousel - Foto ingezonden
 
Img_0132
De Zorgcarrousel "Tijdens hun verblijf in De Zorgcarrousel worden de gasten ook zo veel als mogelijk betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen" - Foto ingezonden
 

De Zorgcarrousel, de home en de dienst voor thuisverpleging en hoevetoerisme aan Pontembeek, heeft zich een golfkar aangeschaft om ook zijn minder mobiele gasten in de gelegenheid te stellen van de natuur en de sociale contacten in de omgeving te kunnen genieten. Het gebruik van die golfkar opent dan ook tal van nieuwe perspectieven voor de residenten.

“Verleden maand hebben we een golfkar op proef mogen gebruiken”, doet zaakvoerder Rudi Geuens trots het verhaal. “Onze gasten hebben hiervan meteen gretig gebruik gemaakt om de omgeving te verkennen. Het is hen en ook ons dermate bevallen dat we prompt zo’n toestel hebben aangeschaft”.
De gasten kunnen vrij gebruik van het toestel maken. “Uiteraard rijden wij met hen rond als het weer meezit en ook de familie van de gasten kan met de golfkar en hun familielid vrij rondrijden”, aldus nog de zaakvoerder. “Zo ben ikzelf met onze gast Edgard al naar het kerkhof tot aan het graf van zijn zoon gereden zonder dat hij moest uitstappen. Voor hem was dit alvast een hele belevenis en een bijzondere troost. Met andere gasten zijn wij ook al enkele keren op verplaatsing geweest bij hun vroegere kennissen in de gemeente. Ze hadden elkaar al jaren niet meer gezien. Er werden dan ook duchtig herinneringen aan de tijd van toen opgehaald”.
Tijdens hun verblijf in De Zorgcarrousel worden de gasten ook zo veel als mogelijk betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen. “De meeste gasten hebben nog altijd een bijzondere band met de natuur en de dieren. Als de weersomstandigheden het enigszins toelaten zijn zij er dan ook als de kippen bij om onder begeleiding mee naar buiten te trekken. En daar spelen wij uiteraard graag op in”.
Meer info over de mogelijkheden van een zorgverblijf in De Zorgcarrousel via www.dezorgcarrousel.be of 0486/03.91.94.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief