Ook dorpscafés in BEVER en HERNE doen mee aan de ‘Week van de Volkscafés’

C21

Ook dorpscafés in BEVER en HERNE doen mee aan de ‘Week van de Volkscafés’

Week_van_de_volkscaf__s__1000_x_667_
Ook dorpscafés in BEVER en HERNE doen mee aan de ‘Week van de Volkscafés’ - Foto ingezonden
 
Week_van_de_volkscafe_s__bever
Ook dorpscafés in BEVER en HERNE doen mee aan de ‘Week van de Volkscafés’ - © Deschuyffeleer
 
Week_van_de_volkscafe_s__herfelingen
Ook dorpscafés in BEVER en HERNE doen mee aan de ‘Week van de Volkscafés’ - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 24 april tot en met zondag 3 mei loopt ook in de dorpscafés in Bever en in Herne de ‘Week van de Volkscafés’ in een organisatie van Pajottenland+ en dit in samenwerking met het ‘Feest van de Folk’ van Muziekmozaïek. Hierbij komen zowel muzikale optredens als streekvertellers, als het zingen van streekliedjes, als het voorstellen van streekproducten aan bod. Met het project dat de mensen terug naar de cafés in hun dorpen wil brengen gaan de gemeentebesturen meteen ook voor het opzetten van een actie voor de kleine horecazaken in de streek.

In totaal nemen 32 cafés, waarvan 4 in Bever en 2 in Herne deel aan de actie. De overige zijn gelegen in Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal. Het geheel beslaat nagenoeg 40 activiteiten. “De Week van de Volkscafés is er gekomen in de nasleep van de succesrijke VTM-serie rond de amateurtoneelvereniging De Pajotters en op vraag van de gemeentebesturen die zo de idee van het behouden en het opwaarderen van leefbare dorpen in de streek willen aanzwengelen. Daarin spelen precies de dorpscafés overigens nog steeds een belangrijke rol”, zegt een enthousiaste Werner Godfroid, ondervoorzitter van zowel Pajottenland+ als van de Beverse Heksenvereniging De Makrallen.     
“De dorpscafés blijven nog steeds het sociaal contactpunt bij uitstek voor de inwoners van onze kleine plattelandsgemeenten”, weet ook Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+. “Ze mogen trouwens gerust de huiskamers van onze dorpen genoemd worden”.       
Op vrijdag 24 april wordt de Week onder meer op gang getrokken in café Terlindenhof in Herfelingen op de grens met Heikruis met vanaf 19u30 een voorstelling van Pajotse producten door Luc en lea Billens. Vervolgens is er om 20u een optreden van Emballage Cadeau, een eigenzinnige muziekgroep van en in het Brusselse. Daarna kan nog gezellig nagepraat worden op, tussen en onder de tonen van zachte populaire hitmuziek.
Feest van de Folk
Taverne ’t Platteland dan weer op het gehucht Akrenbos in Bever ontvangt op zaterdag 25 april  om 21u Cromlec’h, die zichzelf voorstelt als een Brabantse folkgroep. En in café El Paso op de Plaats treden dezelfde dag om 20u de plaatselijke Makrallen en Kerlingha, de groep rond Luc Ooghe, op. Die dag start overigens ook het programma ‘Feest van de Folk’ van Muziekmozaïek dat zijn stek heeft in het centrum van Gooik. Mede door het opzetten voor de eerste keer van de ‘Week van de Volkscafés’ in het Pajottenland verkoos Mozaïek vanuit die invalshoek nu zijn jaarlijks ‘Feest van de Folk’ precies in eigen streek te laten aansluiten.
Op zondag 26 april  zijn de uitbaters van Klein Bever en Kom à la Maison op de Plaats in Bever gastheer en -vrouw. In Klein Bever zijn om 20u de Makrallen opnieuw van de partij met aansluitend een optreden van de Gentse formatie De Vette Pistons met onder meer Dorien Godfroid. En in Kom à la Maison is het om 21u de beurt aan Tram 58, een groep uit het Vilvoordse, om er ambiance van de bovenste plank te brengen.
De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen sluit de reeks af op zaterdag 2 mei om 20u met Plezant Staminee met KlaP, een trio bestaande uit Dirk Evenepoel, lid van folkgroep Arjaun, Jos Huwaert en Geo Raspé.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief