BEVER – Dader vluchtmisdrijf gevat dankzij alerte getuige

C21

BEVER – Dader vluchtmisdrijf gevat dankzij alerte getuige

Dsc03833
BEVER – Dader vluchtmisdrijf gevat dankzij alerte getuige - Foto ingezonden
 

Een geparkeerde auto van De Zorgcarrousel, de dienst voor home- en thuisverpleging uit Pontembeek, raakte op de Plaats beschadigd door een aanrijding door een voertuig waarvan de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Een alerte omstaander kon evenwel de nummerplaat van het vluchtend voertuig noteren. De vermoedelijke dader, een inwoner van Silly, kon dan ook door de politie geïnterpelleerd worden.

De aanrijding deed zich voor maandagnamiddag omstreeks 15u op de Plaats. Een medewerker van de Zorgcarrousel had er zijn voertuig geparkeerd voor de thuisverpleging van een patiënt. Tijdens het huisbezoek werd het voertuig er evenwel in het rechterportier aangereden door een witte bestelwagen. De bestuurder van deze wagen bekommerde zich niet over de schadegevolgen van de aanrijding en pleegde vluchtmisdrijf.
Een alerte getuige had het voorval evenwel zien gebeuren en kon alsnog de nummerplaat van het aanrijdende voertuig noteren en doorgeven aan de politie. Die zocht later op de avond de bestuurder op in Silly voor verder onderzoek.
De zaakvoerders van De Zorgcarrousel zijn uiteraard uitermate blij met de zin voor burgerschap van de getuige en zijn die persoon dan ook bijzonder dankbaar en erkentelijk. Rudi Geuens: “Zonder de alertheid van die persoon hadden wij wellicht nooit te weten kunnen komen wie de dader was. Het is dan ook vooral te danken aan zijn medewerking dat wij allicht de schade zullen kunnen terugeisen”.
Het plegen van vluchtmisdrijf komt de jongste tijd meer en meer voor in de streek. In die mate zelfs dat de politie Pajottenland het fenomeen in het thans lopend zonaal veiligheidsplan als een bijzonder aandachtspunt heeft menen moeten naar voren te schuiven. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief