BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides

C21

BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides

1_renamed_12698
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - Tim Plasman en Elke Bolangier © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__13_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__11_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__24__renamed_8140
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__14_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__16_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__35_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - Omer Frisch © Deschuyffeleer
 
Opening_fides_8_mei_2015__29_
BEVER – Grote belangstelling voor opening Rijwielen Fides - © Deschuyffeleer
 

Tim Plasman en zijn partner Elke Bolangier openden op de Plaats hun nieuwe fietsenzaak die de naam Rijwielen Fides meekreeg. Beiden zijn goed gekend in het wielermilieu en mochten dan ook tal van sympathisanten en vrienden verwelkomen op de openingsreceptie. Zaterdag 9 en zondag 10 mei wordt de openingslijn overigens nog doorgetrokken met een heus openingsweekend. Op beide dagen is de nieuwe zaak dan toegankelijk van 9 tot 18u.

Tim en Elke leefden al enige tijd met de idee hun kleine fietsenzaak in het gehucht Puydt uit te breiden en een nog meer professionele toer op te gaan. Toen de woning waar nu de nieuwe zaak wordt opgestart te koop kwam te staan aarzelden zij geen ogenblik. En daarmee treedt Tim in de voetsporen van zijn overgrootvader Fontje Vélo die indertijd in dezelfde buurt samen met zijn vrouw een drukke en veelzijdige handelszaak uitbaatte. De klanten konden er toen terecht voor zowel het aankopen van winkelwaren als voor het drinken van een lekkere pint als voor het voltanken van hun voertuigen als voor het aankopen en herstellen van fietsen als voor het maken van een taxirit.
Professionele aanpak
Tim (37) is zelf een fervente en  actieve wielerliefhebber. Zo neemt hij nog steeds  geregeld deel aan wielerwedstrijden en cyclo-crossen in de nevenbonden. Maar ook bij Tim begint de leeftijd enigszins door te wegen. “Door het zelf beginnen sleutelen aan mijn fietsen en die van vrienden begon mettertijd ook de idee om zelf een professionele wielerzaak op te starten meer en meer op te borrelen. Ook mijn vriendin Elke, zelf nog actief als wielrenster bij de elite nationaal en internationaal, was meteen in de wolken”, licht Tim zijn keuze toe.
“Tijdens ons groots opendeurweekend ter gelegenheid van de opening van de zaak zijn er op tal van producten mooie kortingen te verkrijgen. En professioneel advies verlenen wij er steeds graag gratis bij”, voegt Elke er vliegensvlug en bijzonder gedreven aan toe. Zowel Tim als Elke gaan er voor heel veel enthousiaste en gelukkige klanten in hun nieuwe zaak tegemoet te kunnen komen. “Net zoals mijn overgrootvader indertijd gaan wij er voor onze klanten warm te maken voor mooie en goede dingen en daar ook zelf plezier aan te beleven.”, geeft Tim nog aan.               
“Rijwielen Fides richt zich hoofdzakelijk op koersfietsen, mountainbikes, fixies, retrofietsen en zelfs op fietsen voor de allerkleinste coureurs. De fietsenmerken die te koop worden aangeboden zijn het Italiaanse Bianchi, het Belgische Nichelson, de stoere kinderfietsen van Early Rider en de retro-touch van Ritchey. Herstellingen worden van alle merken aanvaard. Ook is iedereen bij fietsen Fides steeds welkom voor vrijblijvend advies, het uittesten van het ideale zadel en het uitkiezen van knappe wielerkledij, fietsschoenen of een comfortabele helm”, aldus nog Elke.
Tevreden klanten
Een aandachtig toeschouwer op de openingsreceptie was opa Omer Frisch. Hij vormt dan ook de perfecte link tussen de toenmalige wereld van zijn vader Fontje Vélo en de huidige leefomgeving van zijn kleinzoon Tim. “Als fietsenmaker maakte vader zelf de fietsen aan. Voor het emailleren van een nieuwe fiets diende hij wel steeds naar Geraardsbergen te trekken. Hij had steeds oog voor het minste detail. Het moest goed zijn”, herinnert Omer zich nog. “En dat nastreven van perfectionisme willen wij ook onze klanten aanbieden”, voegt een attente Tim er aan toe. En Elke verwijst tenslotte doelbewust naar hun website “die alleszins ten allen tijden een beeld moet ophangen van de sfeer die er in de zaak heerst”.
De nieuwe fietsenzaak, gelegen op de Plaats 47, is geopend op maandag (9-18u), dinsdag (13-21u), donderdag (13-21u) en zaterdag (9-18u). Meer info kan steeds via www.rijwielenfides.be of facebook of 0478/66.65.84.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief