BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik

C21

BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik

Klepelmaaier_bever_2015__8_
BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik - Dirk Willem, schepen Openbare werken /Landbouw, burgemeester Luc Deneyer, eerste schepen Christian Krikilion, Charlotte Delanotte van het bedrijf Kuhn, Davy Dooms van het bedrijf Dooms Lessenbos en de dagelijkse gebruiker Filip Van Vooren - © Deschuyffeleer
 
Klepelmaaier_bever_2015__3_
BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik - © Deschuyffeleer
 
Klepelmaaier_bever_2015__9_
BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik - © Deschuyffeleer
 
Klepelmaaier_bever_2015__16_
BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik - © Deschuyffeleer
 
Klepelmaaier_bever_2015__13_
BEVER – Technische dienst neemt nieuwe klepelmaaier in gebruik - © Deschuyffeleer
 

Nu het maaien van de bermen volop aan de orde is mocht de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer de nieuwe klepelmaaier Kuhn, die zij eerder had aangekocht voor haast 40.000 euro zonder BTW, in ontvangst nemen. Voor de gemeentelijke technische dienst betekent dit meteen een pluspunt. Zo moet de nieuwe machine niet alleen het rendement uitgesproken omhoog krikken maar de bestuurder ervan kan nu ook in veel meer comfortabele omstandigheden zijn werk uitvoeren.

“Door de grotere kracht van de machine en de elektronische bediening komen we beslist tot een hoger rendement”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Willem. “Bovendien hebben wij in optie ook een toestel aangekocht dat instaat voor de centrale smering. Bij het oud mechanisch toestel diende de bestuurder onder meer 1 à 2 keer per dag de rotor te smeren, ook al een tijdrovende bezigheid. Bij de nieuwe klepelmaaier kan de bestuurder nu telkenmale selectief de hoeveelheid smeervet bepalen die de verschillende stukken nodig hebben. Zo ook in het bijzonder voor de immer zwaar belaste koppeling. En een goede smering waarborgt alleszins ook een langere levensduur van de klepelmaaier”.
“Bever telt 52 km wegen die aan weerszijden minstens twee maaibeurten behoeven”, gaat de schepen verder. “Vooraf is er echter eind mei al een kleine maaibeurt van 1m breedte op de plaatsen waar dit om veiligheidsredenen verantwoord is zoals in onoverzichtelijke bochten. Midden juni starten wij dan met de eerste volledige maaibeurt die in normale omstandigheden zo’n 6 à 7 weken in beslag neemt. Op sommige plaatsen dient de klepelmaaier dan wel een breedte van 3 à 4 m te maaien. De tweede volledige maaibeurt start half september om dan begin november volledig afgerond te zijn. Het maaien is in de zomerperiode dan ook eer zeer intensieve bezigheid voor onze technische dienst”.
De nieuwe klepelmaaier werd aangekocht bij de gespecialiseerde firma in landbouwmachines Dooms-Vrancx in Lessenbos. “De klepelmaaier Kuhn kwam als goedkoopste aanbieding uit de bus”, geeft schepen Dirk Willem nog mee. “Bovendien laat het toestel toe met de maai-arm achter het toestel te werken wat in de vele kleine straatjes in Bever een bijzonder voordeel biedt. En bovendien is de hoogte van de maai-arm regelbaar, wat ook niet te versmaden is zeker omdat wij nu minder laag maaien”.

Filip Van Vooren  is de vaste bedienaar van het toestel. “Die bedienaar moet alleszins een uiterst kalm persoon zijn”, zegt Dirk Willem nog. “Zo moet hij steeds bijzonder aandachtig zijn omdat er alsmaar meer hindernissen opduiken in de maaibermen en bovendien moet hij ook behoedzaam kunnen reageren op agressieve bestuurders en bestuursters wanneer hij in de bijzonder smalle straten in de gemeente aan het werk is. Veel mensen kunnen blijkbaar geen greintje geduld meer opbrengen en reageren hun frustraties dan af op de bestuurder van de klepelmaaier”.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief