BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen

C21

BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen

Ak__cent__1_
BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen - Directrice Dorien Cochez - © Deschuyffeleer
 
Ak__cent__2_
BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen - © Deschuyffeleer
 
Ak__cent__3_
BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen - Directrice Dorien Cochez - © Deschuyffeleer
 
Ak__cent__4_
BEVER – Basisschool Ak’Cent gaat het nieuwe schooljaar in met 413 leerlingen - Klas van Juf Martine - © Deschuyffeleer
 

Ook in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent werden de schoolpoorten wijd opengezet voor de eerste schooldag van het nieuw schooljaar. Voor de meeste kinderen was het meteen een leuk weerzien met hun vriendjes. Voor de allerkleinsten was het wel even wennen aan de nieuwe omgeving terwijl hier en daar toch ook wel enkele moeders een traantje dienden weg te pinken bij het achterlaten van hun kleine spruit. De leerkrachten en de directie dan weer hadden de batterijen afdoende opgeladen om alles in goede banen te leiden.

De gemeentelijke basisschool Ak’Cent in Bever met haar vestigingen in het centrum en in het gehucht Akrenbos mocht in totaal 413 leerlingen ontvangen en benadert daarmee langzamerhand de vooropgesteld beperking in het kader van de besparingen. Zo is de peuterklas reeds het hele schooljaar volzet en staat er zelfs noodgedwongen een peuter op de wachtlijst.
Bijzonder aan het op gang getrokken schooljaar is de komst van het kunstproject ‘Art start with creativiteit voor iedereen’ waarbij een gespecialiseerd bedrijf de school een tijdje gaat opsmukken met tal van weliswaar nagemaakte kunstwerken. Van de leerlingen dan weer wordt vervolgens verwacht dat zij in een reactie ook hun zin voor creativiteit de vrije loop gaan laten. “De zo gerealiseerde werken van onze kinderen zullen overigens worden tentoongesteld tijdens ons jaarlijks eetfestijn in de tijdelijke gemeentelijke feestzaal Ter Plasbeek”, geeft directrice Dorien Cochez graag aan.
Het nieuwe schooljaar kon ook gestart worden met de ingebruikname van zes nieuwe digitale borden voor de hoogste klassen. Die borden voor een totale kostprijs van 17.000 € werden overigens volledig bekostigd door de school zelf.
Inmiddels gaan ook de werken aan de nieuwbouw van het kleuterpaviljoen in de vestiging op Akrenbos hun gang.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief