BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck

C21

BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck

Buurtfeest2015_019
BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck - Foto ingezonden
 
Buurtfeest2015_026
BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck
 
Buurtfeest2015_032
BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck - Michaël Piecq (internationaal scheidsrechter blindenvoetbal) - Foto ingezonden
 
Buurtfeest2015_034
BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck - Marie-Thérèse Cambier (oudste aanwezige) - Foto ingezonden
 
Buurtfeest2015_035
Koen Van Holder en Wendy Dooms, nieuwste inwoners Broeck - Foto ingezonden
 
Buurtfeest2015_039
Louis Boelaert en Cecile De Leye, toekomstige inwoners van Kerkhove - Foto ingezonden
 
Buurtfeest2015_038
BEVER – Gezellig gezamenlijk buurtfeest voor de inwoners van Kerkhove en Broeck - De organisatoren Marie-Elise Vanderkelen, Henk Verhofstadt, Michel Debleser, Thierry Deganseman en Werner Godfroid - Foto ingezonden
 

De inwoners van Kerkhove en Broeck hielden voor de derde keer een gezamenlijk buurtfeest. Dat doen ze om de twee jaar. Ruim zeventig bewoners kwamen samen in het zaaltje Camargo voor een uitgebreid buffet en een gezellig samenzijn.

De organisatie lag zoals steeds in handen van Marie-Elise Vanderkelen, Henk Verhofstadt, Michel Debleser, Thierry Deganseman en Werner Godfroid. Een lekker buffet, passende dranken, randanimatie, veel vertellingen en vooral de kennismaking met de nieuwe inwoners maakten van het buurtfeest dan ook een aangename en geanimeerde bedoening. Ook gewezen inwoners van beide gehuchten sluiten nog graag aan bij het buurtfeest, wat het uiteraard zeer gezellig maakt.
Werner Godfroid gaf het gezelschap een zeer gesmaakte voorstelling over het Pajottenland. Behoort Bever tot het Pajottenland of niet? Historisch uiteraard niet maar toch wist hij zijn buren haarfijn uit te leggen welke binding Bever momenteel heeft met het Pajottenland.

Net zoals bij de vorige edities werd voor het culinaire gedeelte een beroep gedaan op de keuken van eigen bodem. Zo werd bij het aperitief kaas geserveerd van de Beverse Kaasmakerij van Patrick De Ville en was het dessertbuffet  van Couleurs Chocolat van Stephen Vandeperre, beiden uit Kerkhove. Dit alles werd ook nog aangevuld met suikerzoete tiramisu en chocomousse van Marie-Louise De Lauw en Thierry Deganseman. Kok van dienst was Johan Godaert, zaakvoerder van Amuz, passie voor eten, eveneens uit Bever.
Als nieuwste inwoners  werden Koen Van Holder en Wendy Dooms en hun drie kindjes uit Broeck in de bloemetjes gezet. Ook werden Louis Boelaert en Cecile DeLeye verwelkomd. Zij wonen nog niet in Kerkhove maar waren toch reeds aanwezig op het buurtfeest. En als oudste aanwezige werd Marie-Thérèse Cambier, 94 jaar, uit Broeck gehuldigd. Ook Michaël Piecq uit Broeck, internationaal scheidsrechter blindenvoetbal, werd in het daglicht gesteld. Michaël werd overigens recent aangeduid als scheidsrechter voor de paralympics 2016 in Rio de Janeiro.
Het organiserend comité was uitermate tevreden met het resultaat. Iedereen gaf elkaar overigens terug al afspraak in 2017 voor een vierde editie van ‘Broeck en Kerkhove Leeft’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
Werner Godfroid
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief