Wandelend filosoferen in de prachtige natuur van BEVER

C21

Wandelend filosoferen in de prachtige natuur van BEVER

Filosofische_wandeling_002
Wandelend filosoferen in de prachtige natuur van BEVER met gids Werner Godfroid en filosofe Papatya Dalkiran - Foto ingezonden
 
Filosofische_wandeling_006
Wandelend filosoferen in de prachtige natuur van BEVER met gids Werner Godfroid en filosofe Papatya Dalkiran - Foto ingezonden
 

Archeduc, het regionaal Vormingplus-centrum voor volwassenenvorming in Halle-Vilvoorde, organiseerde voor de eerste keer een filosofische wandeling in volle natuur in Bever. Hierbij worden de deelnemers niet geacht kennis te hebben van of kennis te verwerven over de grote filosofische strekkingen uit de geschiedenis. Wel was het mee filosoferen geblazen over een centrale vraag en dit tijdens een prachtige wandeling in het glooiende Bruegellandschap van het Makrallendorp.

Bij wijze van opening kregen de deelnemers elk een vraag voorgeschoteld die ze dan in duo’s dienden te bespreken. Kan je denken zonder taal?  Hebben dingen een reden van bestaan? Heeft een mens een staat nodig? Kan iemand doden goed zijn? Is ongelijkheid rechtvaardig?
Filosofe Papatya Dalkiran legde ook uit hoe men tot een filosofische vraag komt. Zo’n vraag moet kort, helder geformuleerd en eventueel verrassend of nieuw zijn en daarenboven een contrast in het denken losmaken. Dan dienden de deelnemers over te gaan tot het zelf bepalen van een gezamenlijke vraag. Dat werd dan uiteindelijk ‘Zijn grenzen normaal?’ Het was nog steeds onder de bezielende begeleiding van Papatya Dalkiran dat de deelnemers vervolgens die vraag behandelden. Geregeld stopte de groep om de antwoorden dan plenair te bespreken.
Natuur- en streekgids Werner Godfroid zorgde voor de wandelroute en gaf tussendoor ook uitleg over de geschiedenis en het landschap van Bever.
Meer info over het vormingsprogramma van Archeduc met onder meer ook de komende filosofische wandelingen is terug te vinden op www.archeduc.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief