BEVER – Rosario pakt de komende weken uit met een indrukwekkende reeks concerten

C21

BEVER – Rosario pakt de komende weken uit met een indrukwekkende reeks concerten

2008-02-04_rosario_bever3
BEVER – Rosario pakt de komende weken uit met een indrukwekkende reeks concerten - © Deschuyffeleer
 

Met een reeks verrassende concerten en bijhorende activiteiten beloven de komende weken beslist opnieuw bijzonder druk te worden in het oud klooster Rosario. De reeks opent met een concert van het duo Cuerdas Itenerantes en sluit af met de voorstelling van de cd Hommage aan Ryelandt door het ensemble Delahaye.

Als opener kan het concert van het duo Cuerdas Itenerantes op zondag 15 november om 17u alvast tellen. Patricio Sullivan (charango) en Juan Gua (gitaar) bundelen nu al enige tijd hun krachten zowel als componisten als muzikanten met de traditionele muziek in Latijns-Amerika, in Argentinië in het bijzonder, als inspiratiebron. Patricio Sullivan is overigens niet de eerste de beste. Zo is hij de auteur van een aantal methodes voor het bespelen van de charango. Ook won hij op het festival van Aquile in Bolivië de Gouden Charango.
De reeks vervolgt op zaterdag 21 november om 20u30 met een optreden van De Rosario’s. Dat zijn Luc De Meulenaere, Paul Foubert, Roel Willems, Philippe Souvagie en Marc Meersman van het Vlaams Radiokoor die zich dan samen met pianist Dirk Vermeir op een eigen(tijdse) manier wijden aan Der Gondelfahrer, Das Dörfchen en andere kwartetten en kwintetten van Schubert voor mannenensembles.
Schubertreise XVII
Een climax in de reeks is ongetwijfeld opnieuw de Schubertreise XVII met basbariton Conor Briggs en pianist Michel Stas op zondag 22 november om 17u. Maar ook vooraf al wordt het die dag steengoed. Zo geeft specialist Roland Dreesen al om 09u30 een lezing over natuursteen als bedreigd erfgoed. De lezing wordt aangevuld met een praktisch gedeelte waarbij zowel de tuinen van Rosario als de kerken van Bever, Herne, Mark en Edingen worden bezocht. ’t Zijn maar stenen maar nooit zullen de deelnemers er nog als vroeger naar kijken.
De reeks wordt afgerond met een concert van luitmuziek met onder meer werk van Bach, Weiss en Reusner door de Tsjechische luit- en theorbevirtuoos Jan Cizma op zondag 29 november, Masterclasses waarbij op vrijdag 4 december de hele dag met het Quartet Gerhard gecoacht door Henk Guittart gesleuteld wordt aan strijkkwartetten van Brahms, Mozart en Schubert en een concert met als titel Spaanse Strijkers waarbij de Spanjaarden van het hetzelfde Quartet werk vertolken van Schubert, Arriaga en Ravel en dit op zondag 6 december.
Op zaterdag 12 december tenslotte is er nog als afsluiter de voorstelling van de cd Hommage aan Ryelandt door het ensemble Delahaye.
Meer info, formules en prijzen op www.rosario.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief