BEVER - Burgemeester Luc Deneyer ziet een fusie alsnog niet zitten

C21

BEVER - Burgemeester Luc Deneyer ziet een fusie alsnog niet zitten

Nieuwjaar_personeel_bever___11_
BEVER - Burgemeester Luc Deneyer ziet een fusie alsnog niet zitten - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_personeel_bever___15_
OCMW-voorzitter Dirk Willem - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_personeel_bever___2_
de dames van ’t Communiteit - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_personeel_bever___4_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___5_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___6_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___7_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___8_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___9_
 
Nieuwjaar_personeel_bever___21_
 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, met de gebruikelijke dankbetuigingen en wensen, voor het personeel van het gemeentebestuur, het OCMW-bestuur en van de basisschool Ak’cent en voor de leden van de adviesraden bracht burgemeester Luc Deneyer de problematiek van de fusies van gemeenten te berde. Samen met zijn collega’s van de zes andere gemeenten in de zuidwestelijke uithoek van het Pajottenland ziet hij echter meer heil in een doorgedreven intergemeentelijke samenwerking.

De burgemeester verwacht alleszins dat 2016 opnieuw een moeilijk jaar wordt voor de gemeenten: “Halfverwege de legislatuur worden wij geconfronteerd met de vraag van de Vlaamse overheid naar fusies van gemeenten. Veertig jaar terug wist Bever nog de fusiedans te ontspringen dank zij de taalfaciliteiten. Maar nu lijken de zaken anders te liggen. Een ver doorgedreven intergemeentelijke samenwerking met Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal lijkt alsnog hét alternatief om de nieuwe opduikende fusieboot die wordt aangekondigd voor het regeerakkoord van de zomer 2019 af te houden”.
“Een fusie van gemeenten is verre van goed voor de burger en is daarboven ook nog eens financieel onaantrekkelijk. Maar met onze intergemeentelijke samenwerking willen wij nu zelfs meer met minder!”, was zijn slotboodschap.
OCMW-voorzitter Dirk Willem kondigde van zijn kant aan dat de noodwoning in het centrum instapklaar is voor een koppel met twee kinderen. In de eerste plaats wordt zij ter beschikking gesteld van Fedasil voor de noodopvang van politieke vluchtelingen. En ook de drie sociale appartementen in Akrenbos zullen allicht in het voorjaar nog volledig kunnen afgewerkt worden. Een bijzondere attentie had hij ook over voor de kinderopvang ’t Sterretje. Die bestaat dit jaar 20 jaar. Naast schilderwerken op het gelijkvloers komt er buiten ook een nieuwe opslagplaats voor het speelgoed. Samen met de coördinatoren en de begeleidsters wordt overigens vanuit het OCMW ook een viering van dat 20-jarig bestaan in het vooruitzicht gesteld. De voorzitter was overigens ook bijzonder gelukkig te mogen aankondigen dat de rekening van het OCMW voor 2014 positief afklokte op 85.000 euro.     
Dit jaar waren het de dames van ’t Communiteit die de ontvangst, voorbereid door tafelhouder Johan Godaert, verzorgden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief