BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels

C21

BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels

Bloedgevers_bever_jan_2016__4_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_jan_2016__5_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - Philippe Allert en zijn bestuursploeg - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_jan_2016__1_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_jan_2016__2_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_jan_2016__3_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_jan_2016__6_
BEVER – Haast 300 bloedgevers verorberen 1400 wafels - Elise Quintelier © Deschuyffeleer
 

De driemaandelijkse bloedafname van de plaatselijke afdeling van de bloedgevers van het Rode Kruis werd eens te meer een succesverhaal. Niet minder dan 288 donoren kwamen langs om hun effectieve daad van solidariteit met bloedbehoevende medemensen te stellen. Onder hen toch ook weer 15 nieuwkomers.

Dat bloedgeven in Bever steeds een prettige bedoening is staat buiten kijf. De medewerkers van het bloedtransfusiecentrum van Leuven geraken telkenmale dan ook maar niet uitgekeken op de grote schare donoren die er zich aandienen. En dat alles heeft uiteraard te maken met de aanpak van het dynamisch bestuur met voorzitter Philippe Allert dat iedere keer opnieuw zijn uiterste best doet om het hun bloedgevers naar de zin te maken.
Deze keer werden de donoren beloond met onder meer wafels die nog werden gebakken op grootmoeders wijze. Zo werd 38 kg beslag omgezet in goed 1.400 wafels, die de aanwezigen naar hartenlust konden achter de kiezen steken. Ook werd iedere bloedgever nog bedacht met een heerlijk flesje  Arboo van brouwerij Belgoo uit St-Pieters-Leeuw als nieuwjaarattentie. Arboo is een Belgisch artisanaal drie granen bier van 8,1 % alcoholvolume dat koud wordt gehopt.
Bijzonder leuk was dat onder de nieuwkomers zich ook Elise Quintelier bevond. Zij meldde zich precies op haar 18de verjaardag voor de eerste keer aan als donor en dit onder het goedkeurend oog van zowel haar moeder en bestuurslid Nancy Marchand als van haar meter Conny. Het was overigens deze laatste die trots Elise de verjaardagstaart mocht overhandigen.
Zoals bekend ontsproot de afdeling Bever in 1990 uit haar Hernse moederafdeling. Een van de grondlegsters hierbij was de nu 77-jarige Elianne Lerens, die nog altijd het reilen en zeilen van het rijke verenigingsleven in het Makrallendorp op de voet volgt en in het bijzonder uiteraard ook dit van de bloedgevers. Sommige bestuursleden van nu waren overigens toen ook al samen met haar actief in het bestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief