BEVER – Uitzonderlijke concerten van Spaanse inslag in B&B Rosario

C21

BEVER – Uitzonderlijke concerten van Spaanse inslag in B&B Rosario

Rosario_april_2016
BEVER – Uitzonderlijke concerten van Spaanse inslag in B&B Rosario
 

Het weekend van 23 en 24 april staat in het B&B Rosario in het centrum volledig in het teken van de Spaanse muziek met twee uitzonderlijke concerten. Zo verzorgt celliste Georgina Sanchez Torres er een kamermuziekconcert op zaterdagavond om 20u30 terwijl zondagnamiddag om 17u flamenco-gitarist Myrrdin De Cauter in trio-samenstelling het oud klooster laat kennis maken met die typische zuiderse muziekstijl.

Georgina Sanchez Torres
Georgina Sanchez Torres is één van Spanjes meest veelzijdige artieste van haar generatie. Ze is niet alleen een buitengewone celliste, ze componeert ook al jaren en is daarenboven ook nog een alom gewaardeerde dirigente.
Georgina geraakte al op haar zevende gefascineerd door de cello. Haar opleiding kreeg ze in Madrid, eerst bij Maria de Macedo. Op haar 20ste sloot ze met glans al haar hogere muziekopleiding cello en kamermuziek af bij Asier Polo. Aansluitend vervolmaakte ze zich nog in Parijs bij Philippe Müller en aan het Conservatorio Superior in Madrid bij Natalia Shakhovskaya. Toen al sprong haar talent in het oog, want in 2007 werd ze uitgekozen om het concerto van Haydn te spelen voor de Spaanse koningin Sofia.
Daarenboven werd ze intussen ook nog gelauwerd met alle mogelijke Spaanse en internationale muziekprijzen en onderscheidingen. Georgina Sánchez Torres leidt inmiddels een heel intensief concertleven met kamermuziekconcerten en als soliste met Spanjes meest vooraanstaande orkesten zoals het Radio Orkest en de Symfonische Orkesten van Castilla y Léon en Extremadura.
Als componiste heeft Georgina al een veertigtal werken voltooid zoals ‘Rhapsody Elegy voor cello en piano’ en ‘Danzas Farrucas’ voor cello solo. Ook bewerkte ze een reeks Spaanse liederen van de hand van García Lorca, Angel Barrios, Isaac Albéniz en Ernesto Halffter voor cello en piano.
Het grote symfonische werk van onder meer De Falla, Beethoven, Barber, Mozart en Elgar kon Georgina uitvoeren als dirigente bij met het Nationaal Jeugdorkest van Spanje, het Orkest van Galicië, het Filharmonisch Orkest van Alarcon en het Symfonie Orkest van Baskenland. In 2014 richtte ze overigens ook het Jeugdorkest van Leon op, waarvan ze trouwens titularis is.
Volgens kenners “speelt Georgina geen muziek, ze is muziek”.
Myrrdin De Cauter Trio
Flamencogitarist Myrddin De Cauter is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. “Een bijzonder getalenteerd multi-instrumentalist. Vooral op gitaar behoort hij tot het beste van de hedendaagse flamenco. Hij is één van de meest poëtische gitaristen”, weten ingewijden over hem te vertellen.
Met zijn virtuoos snarenspel valt de wereld rondom hem even stil. Intense momenten worden gevolgd door passages vol dynamiek. Als luisteraar wordt je ondergedompeld in kabbelende beekjes, kletterende watervallen en onstuimige rivieren. Myrrdin zien en horen, dat is passie. Alleen hard werken en een innige verbondenheid met het instrument en de muziek kan tot zo'n vingervlugge virtuositeit leiden.  
Het Myrrdin De Cauter Trio bestaat verder ook nog uit de zangeres Alicia Carrasco en de danseres Ana IIanes.
Totaalformule
Het bijwonen van de concerten in het prachtig gerestaureerd oud klooster waar Rosario nu thuishoort kan gekoppeld worden aan een totaalformule waar ook een driegangenmenu toe behoort. De toegang tot de concerten bedraagt 18€, in totaalformule 45€.

Meer info en vooraf inschrijven via www.rosario.be .   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
-
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief