BEVER – De Zorgcarrousel in de clinch met zijn kredietverstrekker

C21

BEVER – De Zorgcarrousel in de clinch met zijn kredietverstrekker

Zorgcarrousel
BEVER – De Zorgcarrousel in de clinch met zijn kredietverstrekker - © Deschuyffeleer
 

De Zorgcarrousel en zijn kredietverstrekker kunnen niet langer door éénzelfde deur. Dat zegt Rudy Geuens, de woordvoerder van De Zorgcarrousel, de bvba die in Pontembeek een dienst voor hoevetoerisme met vakantielogies heeft opgebouwd waarbij de nadruk wordt gelegd op het opvangen van ouderen die zorgen nodig hebben. De ontstane hetze draait onder meer rond een investeringskrediet met een meerwaardebelasting van 82.500€ die niet benut kon worden door de bvba.

Lijdensweg
“Als financiële partner kozen wij bij de opstart van ons project voor de bank waarbij wij reeds klant waren. Inmiddels heeft De Zorgcarrousel met die bank reeds een lange lijdensweg afgelegd. Het dossier werd van in het begin nooit als geheel beschouwd en dit heeft de bvba opgezadeld met bergen administratie en heeft ons uiteindelijk ook zeer veel geld gekost”, komt Rudy Geuens op de proppen. “Bovendien waren er zeer veel mensen in het dossier betrokken op verschillende kantoren en zijn er cruciale fouten gemaakt op verschillende vlakken, er werd ook meermaals woordbreuk gepleegd”.
De Zorgcarrousel verwijt die bank nu onder meer “afbreuk te hebben gedaan aan de suitability-verplichting die inhoudt dat de kredietgever het krediet zoekt dat het best is aangepast aan de onderneming. Een krediet afsluiten waarbij alle gelden niet benut kunnen worden voor grote werken lijkt ons immers niet het beste aanbod voor een onderneming. Dit is een ongepaste kredietvorm”.
“Het gebrek aan visie en bereidwilligheid bij die bank om het geheel van de lopende financiering in een geheel te zien hebben ons verplicht om verschillende financieringen te aanvaarden waarbij de bank zeer ondoorzichtig te werk ging in de toekenningscriteria en hoge kosten aanrekende voor de afzonderlijke financieringen. De traagheid van het beslissingsproces en het gebrek aan financieringsalternatieven hebben de uiteindelijke ontplooiing van onze bvba jaren negatief beïnvloed”, dramt een duidelijk in zijn wiek geschoten woordvoerder verder door.
Onvoldoende transparantie
“Het bankkantoor waarmee wij hoofdzakelijk handelden heeft verder onvoldoende transparantie over de verschillende kredieten aangeboden in de precontractuele fase zodat wij als onderneming geen economisch doordachte en bewuste keuze konden maken. Als micro-kmo hadden we nood aan een verhoogde transparantie en bescherming aangezien wij, ten aanzien van grotere ondernemingen, niet over gespecialiseerd personeel beschikken om complexe kredietovereenkomsten op te volgen en te onderhandelen. Er kan van uit gegaan worden dat er gezondigd werd tegen de zorgvuldigheidsplicht, zowel in de precontractuele fase als de contractuele fase, zeker naar de verschillende investeringskredieten toe”, deint de aanklacht nog verder uit.
Klacht bij ombudsdienst
De Zorgcarrousel heeft inmiddels een klacht ingediend bij de ombudsdienst van de bewuste bank en wacht het resultaat van de bevindingen van die dienst af. Ook heeft het een advocatenbureau onder de arm genomen om zijn belangen te verdedigen. En met een andere financiële bankinstelling werd intussen een overeenkomst afgesloten waarbij op alle lopende kredieten veel betere condities werden aangeboden. “Die overeenkomst die overigens vrij vlot werd afgehandeld laat ons nu toe voor dezelfde lening over de nog lopende jaren meer dan 200.000€ uit te sparen”, geeft Rudi Geuens tot slot nog graag mee.
In De Zorgcarrousel worden momenteel 9 personen opgevangen. De instelling biedt intussen werkgelegenheid aan 5 personen.
Meer info zowel over De Zorgcarrousel als over het financieel geschil met zijn aanvankelijke kredietverstrekker bij woordvoerder Rudi Geuens (0486/03.91.94 of via www.dezorgcarrousel.be ).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief