BEVER – Elke stap telt mee voor de 10.000 stappenclash!

C21

BEVER – Elke stap telt mee voor de 10.000 stappenclash!

Stappenclash_2016
BEVER – Elke stap telt mee voor de 10.000 stappenclash! - © Deschuyffeleer
 

Ook Bever doet mee aan de 10.000 stappenclash, de stappencompetitie en -actie tussen de Vlaamse gemeenten. Het werd daartoe uitgedaagd door de gemeente Zemst, gelegen tussen Vilvoorde en Mechelen. De actie die open staat voor elke inwoner loopt van 30 april tot 28 mei. In Bever wordt de actie samen met de sportdienst en de sportraad alvast ingezet met een gezonde wandeling op de startdag.

“Zowel de gemeente als de deelnemers maken een kans op het winnen van mooie prijzen”, promoot sportambtenaar Nancy Duyms de deelname aan de actie. “Groot of klein, samen gaan we ervoor en zetten we allen tesamen een stevige stap. Wie graag meer wil bewegen maar hiertoe geen tijd vindt of zin heeft om te sporten valt er nu dus goed nieuws te rapen. Je hoeft immers helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen. Louter 10.000 stappen per dag zetten wordt eveneens als ideaal beschouwd. En zo kan je via de ’10.000-stappenclash’ alvast je eigen beweeggrenzen verleggen”.
“Wie wil deelnemen dient daartoe wel tijdig een stappenteller af te halen op het gemeentehuis of de app op zijn of haar smartphone te downloaden. De stappentellers kunnen alleszins gratis bekomen worden zolang de voorraad strekt”, vervolgt zij. “Eens dat gedaan dienen de deelnemers zich gratis te registreren via www.10000stappen.be/stappenregistratietool/ . Met één muisklik word je zo lid van de groep van uw gemeente ‘Bever 10.000-stappenclash’. Tijdens de actie zelf dienen de deelnemers dagelijks hun stappen bij te houden en wekelijks hun stappen door te geven. Het is enkel op die manier dat een steentje kan bijgedragen worden tot de overwinning van Bever”.
Gezonde wandeling
Om onder een goed gesternte de competitie aan te vatten pakken de sportdienst en de sportraad alvast op 30 april uit met een gezonde wandeling waarop iedereen welkom is zelfs als niet wordt deelgenomen aan de stappenactie. De deelnemers krijgen daarbij de keuze uit twee mogelijkheden. Ofwel wordt gekozen voor een traditionele rustige en gezellige wandeling van om en bij de 8,5 km en goed voor 11.300 stappen langs de mooie Beverse wegen en velden. Ofwel gaat de voorkeur naar een geocaching-wandeling van goed 7 km, goed voor nagenoeg 8.600 stappen. Dit is een ietwat actievere wandeling waarbij op zoek gegaan wordt naar schatten in de gemeente. Uiteraard word je op deze route meegenomen naar enkele unieke plekjes. De deelnemers aan deze wandeling dienen wel in het bezit te zijn van een gps of een opgeladen smartphone.
De dag van de wandeling kan vrij vertrokken worden tussen 14u en 14u30 aan de tijdelijke feestzaal Ter Wijsbeek op Akrenbos. Aangepaste kledij en schoeisel zijn hierbij wel aangeraden. Deelnemen kost 2€. Zich tijdig vooraf inschrijven bij de sportdienst via nancy.duyms@bever-bievene.be (054/51.70.82 of 054/58.89.25) en dit voor 20/04/2016 is alleszins de boodschap. De deelnemers krijgen tijdens de wandeling alleszins ook een gezond pakketje en een gezonde tussenstop aangereikt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief