Wielerbelofte Ludovic Robeet schittert in BEVER

C21

Wielerbelofte Ludovic Robeet schittert in BEVER

1_koers_bever_elite_zc_2016__20_
Wielerbelofte Ludovic Robeet schittert in BEVER - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__9_
BEVER - De Pedaal verwelkomt 172 deelnemers op zijn jaarlijkse wielerwedstrijd - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__11_
BEVER - De Pedaal verwelkomt 172 deelnemers op zijn jaarlijkse wielerwedstrijd - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__21_
BEVER - Zilver voor Niels De Rooze uit Brakel - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__22_
Bever - Brons voor Ruben Van Der Haeghen uit Merelbeke - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__23_
BEVER - Inzet spurt peloton - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__28_
BEVER - De pelotonsspurt werd jammer genoeg ontsierd door een zware valpartij van een achttal renners- © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__30_
BEVER - De Turk Ali Turcan werd het grootste slachtoffer van de massale valpartij - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__44_
Wielerbelofte Ludovic Robeet schittert in BEVER - © Deschuyffeleer
 
Koers_bever_elite_zc_2016__51_
Wielerbelofte Ludovic Robeet schittert in BEVER - © Deschuyffeleer
 

Na een sukkeljaar met aanhoudende knieproblemen blijkt belofte Ludovic Robeet uit Tubize dit seizoen opnieuw over al zijn mogelijkheden te beschikken. In het Makrallendorp toonde hij zich in de jaarlijkse Grote Prijs van wielerclub De Pedaal voor elite zonder contract en beloften alvast de sterkste van het 172-koppig peloton. Jammer genoeg werd de wedstrijd in de groepsspurt ontsierd door een massale valpartij in de buik van het peloton. Twee renners dienden zwaar gehavend naar het ziekenhuis afgevoerd.

Mede door toedoen van een sprankelend lentezonnetje mochten de organisatoren niet minder dan 172 renners aan de start verwelkomen. Zij vertegenwoordigden 11 nationaliteiten waaronder Australiërs, Amerikanen, Britten en zelfs renners uit de exotische Bermuda’s en uit Brazilië. De renners kregen 12 ronden voor de wielen geschoven, goed voor een totaal van 113 km. Vooral van de lang uitgesponnen beklimming vanuit Viane naar de Herhout in Tollembeek toe werd verwacht dat die het kaf van het koren zou scheiden.
Na de eerste schermutselingen ontstond een kopgroep van 9 renners die maximaal 40 sec voor het peloton mochten uitrijden. Zij hielden zo vier ronden stand. De beslissende ontsnapping kwam tot stand in de 8ste ronde toen een achttal waaronder de toekomstige winnaar het hazenpad koos. In de voorlaatste ronde werd die groep nog bijgebeend door een vijftal waaronder de talentrijke Mathias Van Gompel (Meerhout) van de Lotto-Soudal ploeg.
De wedstrijd werd echter pas in de laatste kilometers beslist op het einde van de afdaling naar Bever toe toen de toekomstige winnaar Ludovic Robeet het aandurfde een ultieme jump te plaatsen in het gezelschap van Niels De Rooze (Brakel), die eerder dit seizoen al de wedstrijd won in Vollezele en die nu wel enigszins werd afgeremd door een mechanisch mankement. De spurt voor de derde plaats dan weer was een kolfje naar de hand van Ruben Van Der Haeghen (Merelbeke).
De pelotonsspurt werd jammer genoeg ontsierd door een zware valpartij van een achttal renners. Vooral de Turk Ali Turcan werd hierbij het grootste slachtoffer. Hij bleef minutenlang roerloos op het asfalt liggen. Hij diende onder begeleiding van de MUG-dienst van Geraardsbergen afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek vooral aan het hoofd en aan de rug. Ook Yves Van Cauwenbergh (Tienen) diende naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief