HERNE – Zinvol en veilig elektrisch fietsen in eigen streek en op vakantie

C21

HERNE – Zinvol en veilig elektrisch fietsen in eigen streek en op vakantie

Elektrisch_fietsen_juni_2016
HERNE – Zinvol en veilig elektrisch fietsen in eigen streek en op vakantie - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Pasar organiseert de seniorenadviesraad op zondag 5 juni om 14u een workshop Elektrische Fietsen in het Dominicanessenklooster. De workshop is gratis en staat open voor alle senioren. Het bezit van een elektrische fiets is niet nodig. De workshop bevat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het theoretisch luik bestaat uit een presentatie door een fietsconsulent van Pasar. Hierbij komen vooral het gebruik, het technisch aspect, de veiligheid en het verkeersreglement aan bod. Voor het praktisch gedeelte dan weer is het fietsenhandel Roosens die de elektrische fietsen ter beschikking stelt.

Gewenning
Met hopelijk de echte zomerdagen in het verschiet is bij vele senioren de verleiding groot om eens rustig een uitje te maken in het oogstrelend Pajottenland. Kan dit dan beter dan met de fiets via het uitgebreid fietsnetwerk dat in de streek inmiddels is ontwikkeld? Het gebruik van een elektrische fiets is daarbij voor senioren dan ook een bijzonder geschikt middel om de vele hellingen zonder al te veel inspanningen te kunnen overwinnen. En nu ook de autonomie van de batterijen van die elektrische fietsen vrij ruim geworden is belet niets nog het ondernemen van een gezellige fietstocht naar of met familie, vrienden, kennissen of kleinkinderen in de enig mooie streek die het Pajottenland toch wel is. Bovendien kan men zich nu ook al aan sterk verlaagde prijzen een dergelijke fiets aanschaffen. Veiligheidshalve is het echter wel aangewezen om vooraf een kleine gewenning aan dat nieuw soort fiets in te bouwen. De workshop is dan ook de gelegenheid bij uitstek om dit vlot en in verantwoorde omstandigheden te kunnen bewerkstelligen.
Op vakantie
Overigens geraken het maken van tochten met eigen of gehuurde elektrische fietsen op vakantie zowel aan zee als in andere streken in binnen- en buitenland meer en meer in zwang. Zo bieden onder meer het Meetjesland, het Waasland evenals de Antwerpse en de Limburgse Kempen via hun ruime fietsnetwerken tal van interessante, rustige en veilige mogelijkheden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief