BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel

C21

BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel

Mis_kapel_poreel_18_bever___1_
BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel met pastoor Andy Penne - © Deschuyffeleer
 
Mis_kapel_poreel_18_bever___2_
BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel met pastoor Andy Penne - © Deschuyffeleer
 
Mis_kapel_poreel_18_bever___4_
BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel met pastoor Andy Penne - © Deschuyffeleer
 
Mis_kapel_poreel_18_bever___5_
BEVER – Avondmis aan de kapel van Poreel - Marie-Rose Delbaer - © Deschuyffeleer
 

Zoals reeds enkele jaren in gebruik worden tijdens de meimaand de avondmissen op donderdag in de St-Martinuskerk in het centrum vervangen door misvieringen in één van de kapellen in de parochie. Deze keer werd de avondmis dan ook opgedragen in de kapel van Poreel, die wordt onderhouden door Marie-Rose Delbaer. Een twintigtal gelovigen woonde de misviering bij.

“Tijdens de meimaand-Mariamaand houden zowel de kerkgemeenschap van Bever als die van Galmaarden er aan om iedere donderdag samen te komen aan één van de talrijke kapellen die de streek rijk is om er te bidden en te zingen om de voorspraak van Moeder Maria voor de intenties te bekomen”, zegt pastoor Andy Penne. “De bijeenkomst ging nu op vraag van enkele buren door in de kapel van Poreel omdat zij vonden dat hun kapel ook wel eens in de belangstelling mocht staan”.
“Niet toevallig dateert de kapel aan Poreel 18 uit 1954. Dat jaar werd immers door de toenmalige paus Pius XII uitgeroepen tot Mariajaar ter gedachtenis van de honderdste verjaardag van het geloofsdogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. De kapel werd gebouwd door de zusters van St-Franciscus van Sales, de toenmalige bewoners van het klooster dat thans de naam Rosario draagt. De zusters vertrokken er evenwel in het begin van de jaren 70”, weet pastoor Andy Penne nog te vertellen.
De dag van de misviering in de kapel van Poreel was het bovendien Sacramentsdag, ook wel het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament genoemd. Dat hoogfeest binnen de Katholieke Kerk valt immers op de tweede donderdag na Pinksteren. 
Nog ter gelegenheid van de meimaand wordt overigens elke dinsdagavond de rozenkrans gebeden in de kapel van Commijn boven Pontembeek, zo ook nu nog toekomende dinsdag 31 mei om 19u.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief