BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken

C21

BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken

1_dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__1_
De Dorpsfeesten zijn een enige gelegenheid om de nieuwe inwoners vlot te laten kennismaken met de gemeente en met het socio-cultureel leven - © Deschuyffeleer
 
2_de_fotoclub
Fototentoonstelling van Defotoclub in de polyvalente zaal van basisschool Ak’cent - © Deschuyffeleer
 
3_dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__14_
BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken - © Deschuyffeleer
 
4_dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__15_
BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken - © Deschuyffeleer
 
5_dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__24_
BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken - © Deschuyffeleer
 
6_petanque
BEVER – Dorpsfeesten blijven zowel inwoners als bezoekers aanspreken - Het vernieuwde petanqueplein © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__26_
BEVER – Dorpsfeesten met zoals steeds een cavabar van de mannen van 'Rijp voor de Pijp' - © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__27_
BEVER – Dorpsfeesten in de regen - © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_en_nieuwe_inwoners_bever_2016__29_
BEVER – Dorpsfeesten 2016 - © Deschuyffeleer
 
Dscn1027
BEVER – De 24ste Gouden Kiekenpotenworp van de heksenvereniging de Makrallen - Foto ingezonden
 
Dscn1042
BEVER – De 24ste Gouden Kiekenpotenworp van de heksenvereniging de Makrallen - Foto ingezonden - Foto ingezonden
 
Img_2356
BEVER – De 24ste Gouden Kiekenpotenworp van de heksenvereniging de Makrallen - Foto ingezonden
 

Mede en vooral door een gevarieerd aanbod blijven de Dorpsfeesten het bijzonder goed doen en dit ondanks de deze keer toch wel minder fraaie weersomstandigheden. Ook nu weer verdrongen zich honderden bezoekers op het dorpsplein om er een stukje sfeer van het rijk plaatselijk dorpsleven op te snuiven. Het gemeentebestuur maakt ook telkens van de gelegenheid gebruik om de bereidwillige nieuwe inwoners de kans te bieden zich in het socio-culturele leven te integreren.

De formule is al enkele jaren gekend. Het weekend na Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart houden de inwoners van het Makrallendorp maar al te graag vrij om opnieuw in alle gezelligheid, gemoedelijkheid en eensgezindheid hun Dorpsfeesten te beleven. Het feestcomité dat in samenwerking met het gemeentebestuur, de adviesraden en de verschillende verenigingen instaat voor de praktische invulling waakt er iedere keer opnieuw over ieder wat wils aan te bieden. En dat maakt dan weer dat ook tal van bezoekers van buiten de gemeenten het weekend in het rood al op voorhand in hun agenda aanstippen.
Nieuwe inwoners
“De Dorpsfeesten zijn een enige gelegenheid om de nieuwe inwoners vlot te laten kennismaken met de gemeente en met het socio-cultureel leven”, zegt burgemeester Luc Deneyer. “Vooral de jongste jaren stellen wij vast dat voornamelijk de nieuwe inwoners uit de nieuwe verkavelingen hiervoor belangstelling betonen. Dit jaar mochten wij in totaal 42 nieuw aangekomenen verwelkomen. Ik moet wel aanstippen dat Bever de mensen blijkbaar aanspreekt want in 40 jaar tijd groeide onze bevolking uit van een kleine 1.800 in 1976 tot meer dan 2.200 dit jaar”.
Na de gebruikelijke verwelkoming in de gemeentelijke basisschool Ak’cent kregen de nieuwkomers eerst een aperitief aangeboden op het vernieuwd petanqueplein om daarna in de feesttent vergast te worden op een heerlijke middaglunch met keuze uit een barbecue met onder meer côte à l’os of een visgerecht. Wel was het jammer genoeg zo dat kookclub De Scraboullekens niet langer instond voor deze culinaire climax, waarvan de reputatie met de jaren tot ver over de gemeentegrenzen heen was uitgedijd. 
De feesten werden ook deze keer op vrijdagavond al op gang getrokken door de Bubble Beats-fuif van de Chiro-fuif. Op zaterdagnamiddag dan gaf Peter De Boeck zijn goed 40 concurrenten het nakijken in het Bevers wielercriterium voor gentlemen van Bever of met een band met Bever in een organisatie van wielerclub Den Bidon. Hij haalde het voor Geert Vandaele, Johan Schadron, Dominique Vanhove en Kim Van Ouytsel. De wisselbeker voor ploegen dan weer was voor fietsclub Klimax. De eerste feestavond werd afgesloten met een optreden van Fifties Fever en een fuif met dj Peter.
’t Sterretje bestaat 20 jaar
Op zondagmorgen waren de mountainbikers al vroeg uit de veren voor de Steengroevetochten van Klimax. Uiteindelijk namen in totaal 248 mountainbikers en fietsers hieraan deel. En ook op de vernieuwde petanqueterreinen waren al van in de vroege ochtend en ondanks de aanhoudende regen flink wat ploegen aan de slag.
De Dorpsfeesten waren voor kinderopvang ’t Sterretje ook de gelegenheid zijn 20-jarig bestaan in de verf te zetten. In en rond de feesttent waren er dezelfde dag ook nog een aperitiefconcert van de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle en spetterende optredens van Sam Gooris en van de plaatselijke dansgroep Camargo.
Ook liep er een fototentoonstelling van Defotoclub in de polyvalente zaal van basisschool Ak’cent, waarbij eveneens de opstart van de moederclub Galmafoto nu 50 jaar geleden in herinnering werd gebracht.
Gouden Kiekenpotenworp
De feestelijkheden werden afgesloten met de inmiddels al 24ste Gouden Kiekenpotenworp van de heksenvereniging de Makrallen, die deze traditie opstartte in 1992. De 1ste prijs, De Gouden Kiekenpoot geschonken door Frituur Den  Heksenketel, kwam in de handen terecht van Isaura Aps uit Viane terwijl de tweede prijs, een cadeaubon voor een juweel en geschonken door café Klein Bever, werd gewonnen door Florian Goreishi uit Zandbergen. De 3de prijs dan weer, een cadeaubon geschonken door superette Prima Bina, belandde uiteindelijk bij Thomas Desmecht uit Galmaarden.
De gebruikelijke gratis fuif met dj Peter sloot het hele feestgedreun in de vroege uurtjes af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief