BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos

C21

BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos

1_september_2016_akrenbos_ak_cent_37_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - Directrice Dorien Cochez en de juffen Peggy, Els, Karin, Inge en Tamara - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_24_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - 10-uurtje in de zaal Ter Wijsbeek - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_25_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_26_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_32_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_40_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_43_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - Buitenspeeltuigen bekostigd met de opbrengst van de festiviteiten 2015 © Deschuyffeleer
 
1_september_2016_akrenbos_ak_cent_44_
BEVER – Kleuters van basisschool Ak’cent opgevangen in nieuw kleuterblok op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 

Bij de start van het nieuwe schooljaar konden de kinderen van de 1ste en van de 2de kleuterklassen van de gemeentelijke basisschool Ak’cent terug worden opgevangen in de vestiging in het gehucht Akrenbos waar een nieuw kleuterblok werd gebouwd. Enkele jaren terug stortte een muur van het toenmalig schoolgebouw in waardoor het gemeentebestuur zich verplicht zag er een totaal nieuw gebouw op te richten. Intussen werden de kleuters opgevangen in klascontainers in de vestiging in het centrum.

‘Een frisse start’ als jaarthema
Mede door de afgekondigde leerlingenstop blijft het leerlingenaantal over de nu weer drie volwaardige vestigingen beperkt tot 413. Als jaarthema werd gekozen voor ‘een frisse start’ waarbij ieder kind bij zijn intrede in de school een drinkbus met water kreeg aangereikt. Om de ganse schoolgemeenschap in de beste omstandigheden te kunnen besturen kan directrice Dorien Cochez alvast rekenen op de medewerking van Véronique Van Belle voor de vestiging lagere school Akrenbos, van Els Deneef voor de vestiging kleuterschool Akrenbos, van Nancy Marchand voor de lagere school Centrum en van Ellen Vrancx voor de kleuterklassen Centrum.
“Bijzonder aan het nieuwe schooljaar is dat onder de noemer van co-teaching de twee klassen van zowel het 1ste als van het 2de leerjaar naast hun eigen klasjuf ook nog eens zullen kunnen rekenen op een bijkomende juf. Overeenkomstig dat principe zal het dan gebeuren dat in éénzelfde klas twee juffen gecoördineerd de leerlingen zullen les geven. Het is dan ook uitkijken naar de resultaten van het inwerkingstellen van het nieuw principe”, geeft de directrice aan.
Nu het gehucht Akrenbos opnieuw over twee vestigingen kan beschikken en op aandringen van de ouders zal de carnavalsstoet begin toekomend jaar uitgaan in Akrenbos zelf om zo, alternerend per jaar, de stoet terug zowel in het centrum als in het gehucht te laten doorgaan. Nieuw dit jaar wordt ook het initiatief van de ouderraad met voorzitter Nathalie Walravens om een Halloween-avond op poten te zetten en dit nu voor de eerste keer op vrijdag 28 oktober.
Nieuwe kleuterschool
De ingebruikname van de splinternieuwe kleuterschool in Akrenbos mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Daartoe zetten het gemeentebestuur en eerste schepen en schepen van Onderwijs Christian Krikilion enkele dagen terug alvast al een inhuldigingsplechtigheid op het getouw. Hierbij kregen ook de ouders en de kleuters de gelegenheid een kijkje te komen nemen. Schepen Christian Krikilion toonde zich uiterst tevreden met het resultaat: “Deze prachtige, landelijk locatie biedt voortaan ruimte voor het huisvesten van vier kleuterklassen. Bij de start van het nieuwe schooljaar komen zo dan ook 74 kleuters en 6 kleuterjuffen terecht in deze sublieme omgeving. En ook met het naastgelegen verouderd gebouw hebben wij plannen. Daartoe werd al een nieuwe subsidieaanvraag bij Agion ingediend om een tweede grote stap in de vernieuwing van de vestiging te zetten”. De nieuwbouw nu kostte Bever uiteindelijk 162.882€ terwijl Agion, het Vlaams agentschap dat zich met de scholenbouw inlaat, tussenkwam voor 380.055€.

Verder herbergt de lagere school in Akrenbos dit schooljaar drie derdejaars- en twee vijfdejaarsklassen goed voor 96 schoolkinderen. De kleuterafdeling in het centrum dan weer is goed voor de opvang van 68 kleuters en peuters terwijl de bijhorende lagere school onderwijs verschaft aan 175 leerlingen. Door de bediening van drie vestigingen die tamelijk ver van elkaar verspreid liggen is het busvervoer voor en na de school wel een heikel punt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief