BEVER – Vrijwilligers bieden recordaantal azalea’s te koop aan voor Kom op tegen Kanker

C21

BEVER – Vrijwilligers bieden recordaantal azalea’s te koop aan voor Kom op tegen Kanker

Img_1423
BEVER – Vrijwilligers bieden recordaantal azalea’s te koop aan voor Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 
Kotk_bever
BEVER – Vrijwilligers bieden recordaantal azalea’s te koop aan voor Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 
Img_1424
BEVER – Vrijwilligers bieden recordaantal azalea’s te koop aan voor Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 

Het team vrijwilligers rond Philippe Allert  rekent dit weekend eens te meer op de gulheid van de inwoners bij de verkoop van azalea’s voor Kom op tegen Kanker. Dat solidariteit in Bever beslist geen ijdel begrip dekt blijkt uit de respons die de vrijwilligers dezer dagen allicht opnieuw zullen mogen ervaren bij hun huis-aan-huis verkoop. Bijzonder merkwaardig is dat Bever tot op heden reeds aan alle jaarlijkse Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker heeft deelgenomen.

“Met onze groep vrijwilligers en met de hulp van de verenigingen die ons ieder jaar opnieuw steunen waren wij reeds van de partij bij de eerste editie van het Plantjesweekend”, zegt één van de voortrekkers Odette Mincke. “Telkens mochten wij rekenen op de vlotte medewerking van de inwoners. Dit jaar streven wij er naar 620 azalea’s te kunnen verkopen”.
De kerngroep rond de actie ‘Plantjesweekend’ telt heden ten dage met Marie-Elise Vanderkelen en Philippe Allert nog een ruim aantal pioniers die 21 jaar geleden bij het opzetten van de eerste actie op initiatief van de inmiddels overleden Nelly Verkouter ook al betrokken waren
Een mooi resultaat
“De verkoop van de in totaal 620 azalea’s bij een bevolkingsgroep van goed 2000 zielen is alleszins bijzonder merkwaardig en strekt onze inwoners dan ook tot eer. Daarmee scoren wij allicht procentueel opnieuw bijzonder hoog op de ranglijst van de gemeenten die aan de actie deelnemen”, zegt Philippe Allert, die tevens voorzitter is van de plaatselijke Rode Kruisafdeling. “En daarnaast kan Bever ook nog eens prat gaan op procentueel het hoogst aantal bloedgevers in Vlaanderen. Bij iedere bloedafname leveren wij immers met onze goed 400 leden meer dan 250 donaties af”.
“Naast de inzet van de vrijwilligers en van de ondersteunende verenigingen ligt het succes van onze verkoop ook in de verankering van de actie in onze huis-aan-huis verkoop”, merkt Marie-Elise Vanderkelen op. “Zo wordt Bever opgedeeld in 14 sectoren waarbij dan een aantal bijzonder sociaal ingestelde verenigingen de taak op zich nemen onder hun leden vrijwilligers aan te spreken om de azalea’s dan van huis tot huis te koop aan te bieden. Intussen is de actie ook al goed ingeburgerd geraakt bij de bevolking zodat wij zelden tevergeefs aan een deur aankloppen”.
Verenigingen werken vlot samen
De verenigingen die hun steentje daadwerkelijk aan de actie bijdragen zijn de Bloedgevers, Kvlv Akrenbos, de St-Elooisvrienden, het zangkoor Akrenbos, Kvlv Bever, de Demarreurs, den Bidon, de Gezinsvolley, Camargo en de Chiro.

Kenmerkend voor Bever is ook dat de plaatselijke verenigingen bij organisaties en feestelijkheden meermaals per jaar vlot met elkaar samenwerken zoals onder meer bij de Dorpsfeesten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief