BEVER – Merkwaardige afsluiters van het cultureel maandprogramma in B&B Rosario

C21

BEVER – Merkwaardige afsluiters van het cultureel maandprogramma in B&B Rosario

Rosario_sept_2016
BEVER – Merkwaardige afsluiters van het cultureel maandprogramma in B&B Rosario - © Deschuyffeleer
 

B&B Rosario in hartje Bever sluit op zondag 25 september zijn maandprogramma af met op het eind van de voormiddag de concertante voorstelling van de dichtbundel ‘Vel’ van Maarten Embrechts en met in de late namiddag een Clazzic Session. De voorstelling van de dichtbundel kan gratis bijgewoond worden. Voor de Clazzic Session bedraagt de inkom 20€, met de bijhorende driegangenmaaltijd achteraf 45€.

Concertante presentatie van dichtbundel ‘Vel’
De concertante presentatie van de dichtbundel ‘Vel’ van Maarten Embrechts (°1946) start om 11u. De auteur, aanvankelijk kunstschilder, kan als dichter eerder een laatbloeier genoemd worden. Pas vanaf 2008 publiceerde hij achtereenvolgens in de literaire tijdschriften Meander, De Brakke Hond, Het Liegend Konijn, Digther, De Contrabas en Gierik & NVT. In 2010 en 2011 werd zijn werk genomineerd voor de Melopeeprijs. In zijn debuutbundel ‘Dagen van koffie en van brood’ (2014), speelt de moederfiguur een centrale rol. Twee gedichten hieruit werden door Peter Vandermeersch overigens opgenomen in de bundel ‘De 100 beste gedichten van 2015’. In zijn tweede bundel ‘Vel’ nu staat de vaderfiguur dominant op de voorgrond.
De bundel die verschijnt bij Uitgeverij De Vries-Brouwers wordt voorgesteld aan de hand van een concertante presentatie. Lucienne Stassaert leidt de bundel in. Paulus van Kruijssen speelt fragmenten uit de partita 1 in d klein van J.S. Bach terwijl Fransje Dorst afsluit af met de nocturne opus 55 nr.2 van Frédéric Chopin. Na de voorstelling wordt er een gratis koffietafel aangeboden.
Clazzic Session
Clazzic, dat klinkt als ‘classic’ en ‘jazz’ door mekaar. En dat is precies wat de bezoekers dan die zondag vanaf 17u mogen verwachten. Alleen niet door elkaar maar wel na elkaar. De Clazzic Sessions zijn een initiatief van jazzpianist Yvan Paduart en zijn partner Isabelle Lambert, eveneens pianiste. Het concert omvat twee luiken. Saxofonist Steve Houben en pianist Charles Loos serveren de jazz. Daniel Blumenthal en Gulanara Fatykhova dan weer nemen het klassieke luik voor hun rekening. Houben en Loos spelen al meer dan 40 jaar samen en maakten al heel wat cd’s, ook met Maurane of het strijkkwartet Thaïs. Blumenthal, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, nodigde nu voor de gelegenheid zijn beste leerlinge uit voor een vierhandig programma.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief